Đukanovićev kabinet: Čekamo odgovor ANB-a, pozabavite se zloupotrebama od strane Vladinih funkcionera

Radović je kazao da je Kabinet predsjednika države blagovremeno odgovarao na dopise ANB-a, tražeći da ta institucija donese procjenu predsjednikove bezbjednosti i da za to preuzme odgovornost, "što je uobičajena praksa u svakoj normalnoj zemlji"

7780 pregleda 13 komentar(a)
Radović, Foto: mep.gov.me
Radović, Foto: mep.gov.me

Šefa Kabineta Predsjednika Crne Gore Miodrag Radović reagovao je povodom odgovora ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića na poslaničko pitanje o automobilu koji koristi predsjednik Milo Đukanović.

"Povodom poslaničkog pitanja ministru Spajiću o automobilu koji koristi Predsjednik Crne Gore, i odgovora Spajića, najtačnije bi bilo reći da njihova komunikacija o toj populističkoj priči ne zaslužuje komentar. Međutim, cijeneći javnost, želimo da obavijestimo da je Kabinet Predsjednika blagovremeno odgovarao na dopise Agencije za nacionalnu bezbjednost tim povodom, tražeći da ta institucija donese procjenu Predsjednikove bezbjednosti i da za to preuzme odgovornost, što je uobičajena praksa u svakoj normalnoj zemlji. Dok čekamo na odgovore Agencije, predlažemo da se gospoda zabrinuta za upotrebu službenih automobila pozabave sve većim brojem zloupotreba i kršenja saobraćajnih propisa od strane funkcionera sadašnje Vlade, o visini štete koju su prouzrokovali, kao i preduzetim mjerama prema počiniocima prekršaja kojima ugrožavaju saobraćaj i živote ljudi", navodi se u reagovanju Radovića.

Poslanik DF-a Radoš Zečević pitao je danas u Skupštini Spajića zašto do sada nije procijenjena vrijednost "majbaha" kojeg koristi predsjednik države i kada se može očekivati da Vlada proda to vozilo.

Spajić je kazao da se Đukanović oglušio i na zaključak Vlade, kojim je određena prodaja tog automobila, i na zahtjev Agencije za nacionalnu bezbjednost 19. februara ove godine.

„Procjena vrijednosti se ne može uraditi sada prije nego što predmetno vozilo bude vraćeno“, rekao je Spajić.

Spajić je dodao da će se uskoro na međunarodnom javnom nadmetanju prodavati "majbah" koji je koristio bivši premijer Duško Marković, nakon što je procijenjena njegova vrijednost i sačinjen kupoprodajni ugovor.

Bonus video: