Milatović: Pridruživanjem EU steći će se povoljna investiciona klima

Ministar je kazao da je EU glavni spoljnopolitički cilj Crne Gore i da Vlada radi sve u cilju ubrzanja pregovora i dostizanju cilja

2492 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Ministarstvo ekonomskog razvoja
Foto: Ministarstvo ekonomskog razvoja

Crna Gora će, pridruživanjem Evropskoj uniji (EU), steći povoljnu investicionu i poslovnu klimu i stabilno okruženje za privlačenje i održavanje stranih direktnih investicija, ocijenio je ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović.

On je, tokom sastanka sa ambasadorom Francuske u Crnoj Gori Kristijanom Timonijem, rekao da je cilj Vlade da značajano napreduje u sprovođenju ekonomskih reformi, jačanju ekonomskih veza, razvoju privrede i poboljšanju kako poslovnog ambijenta, tako i cjelokupne situacije u društvu.

Milatović je, kako je saopšteno iz resornog ministarstva, podsjetio da je Crna Gora u pregovaračkom procesu da se pridruži porodici evropskih zemalja.

To, kako je naveo, cijeni jako važnim za stvaranje pozitivnog trenda privlačenja stranih direktnih ulaganja, uz istovremeno podsticanje domaćih investicija.

„Pridruživanjem EU, Crna Gora će steći povoljnu investicionu i poslovnu klimu, stabilno okruženje za privlačenje i održavanje stranih direktnih investicija, čime će se uspostaviti dugoročno partnerstvo i povjerenje prema Crnoj Gori kao sigurnoj zemlji“, rekao je Milatović.

On je kazao da je upravo EU glavni spoljnopolitički cilj Crne Gore i da Vlada radi sve u cilju ubrzanja pregovora i dostizanju cilja.

Vlada, kako je dodao, sprovodi i brojne reforme u oblasti vladavine prava koje su ključne u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, za koju ima nultu toleranciju.

„Cilj ove Vlade je da do kraja mandata pripremi zemlju za ulazak u veliku integrisanu evropsku porodicu“, rekao je Milatović.

On je upoznao Timonijea sa reformom državne uprave i zatečenim stanjem.

Milatović je kazao da resor ekonomskog razvoja predano i sa posebnom pažnjom radi na stvaranju uslova za održiv i inkluzivan ekonomski rast koji će doprinijeti povećanju kvaliteta života svih građana.

Sagovornici su se saglasili da postoji veliki prostor za saradnju i u oblasti inovacija, koje mogu biti poveznica razmjene iskustava mladih i studenata dvije zemlje.

Timonije je istakao podršku koju Crna Gora ima na svom evropskom putu od Francuske, kao značajnog evropskog partnera.

On je dodao da je među francuskim državljanima Crna Gora mapirana kao popularna destinacija i da postoji velika zaiteresovanost za posjetu i boravak u njoj tokom ljetnje turističke sezone.

Bonus video: