Priređivači igara na sreću: Radno vrijeme automat klubova vratiti na predpandemijsko

Priređivači navode da im i pored smanjenja radnog vremena i pada prometa nisu odobrene subvencije zbog čega je bez posla ostalo 500 radnika

10099 pregleda 16 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Grupa priređivača igara na sreću uputila je molbu ministarki zdravlja Jeleni Bojović Borovinić da se automat klubovima vrati radno vrijeme kakvo je bilo prije pandemije, kao što je to urađeno za druge djelatnosti, odnosno da bude od 0 do 24 sata.

Automat klubovi sada mogu da rade do 23 sata, iako je kazinima produženo radno vrijeme do četiri ujutro.

Priređivači navode da je zbog pandemije i skraćenog radnog vremena značajno opao promet a da nijesu uvršteni u ugroženu djelatnost zbog čega nijesu mogli dobijati subvencije i pomoć.

Oni navode da je od početka godine na tržištu igara na sreću posao izgubilo 500 radnika, zbog čega država na godišnjem nivou može izgubiti preko milion eura oprihoda na njihove zarade.

"Razlog ta to treba tražiti u okolnosti da je djelatnost u dugom periodu bila zatvorena, radno vrijeme ograničeno, nije postojala mogućnost punog upošljavanja zaposlenih radnika, a pravo na subvencije nijesmo mogli da ostvarimo iako smo se više puta obraćali Ministarstvu finansija i Upravi prihoda", navedeno je u pismu.

Oni navode da u potpunosti poštuju epidemiološke mjere, kao i da ovi klubovi nemaju veliki prostor niti u njima istovremeno boravi veliki broj igrača.

"Ljubazno Vas molimo da razmotrite mogućnost da nam se, prilikom predlaganja sljedećeg paketa mjera za suzbijanje pandemije COVID-19 od strane Ministarstva zdravlja, omogući Ustavom Crne Gore zajamčeno pravo na rad, jer u protivnom privredna društva registrovana za priređivanje igara na sreću neće biti u mogućnosti izdržati teret krize koji proizilazi iz mjera koje se primjenljuju za ovaj segment crnogorske privrede", navedeno je u pismu grupe priređivača igara na sreću.

Bonus video: