Odlaže se primjena fiskalizacije za advokate do izmjene Zakona?

"Na današnjem sastanku su se stavovi sagovornika u najvećoj mjeri približili i, u danima koji slijede, predstavnici advokatske djelatnosti i izvršne vlasti će raditi na postizanju konkretnih dogovora koji će voditi ka prevazilaženju nastale situacije", navode iz Ministarstva

33270 pregleda 615 reakcija 120 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock.com
Ilustracija, Foto: Shutterstock.com

Ministarstvo finansija i socijalnog staranja i Advokatska komora Crne Gore dogovorili su u načelu na današnjem sastanku da formiraju radnu grupu koja će raditi izmjene i dopune Zakona o fiskalizaciji, saznaju Vijesti.

Navodno je dogovoreno zaključenje sporazuma između Advokatske komore I Ministarstva čiji nacrt bi trebalo da bude utvrđen narednih dana.

Tim sporazumom trebalo bi da se odloži primjena Zakona u odnosu na advokatsku profesiju do usaglašavanja izmjena i dopuna.

Štrajk advokata koji je počeo 24. maja ostaje i dalje na snazi do formalizacije svih dogovora.

Predsjednik Advokatske komore Zdravko Begović za "Vijesti" nije želio da potvrdi nezvanične informacije uz komentar da to nije zvanično stiglo iz Advokatske komore.

"Zvanično smo obavili razgovore i krenuli ka rešavanju problema i u narednim danima oni će biti nastavljeni sa očekivanjem da se problem riješi", rekao je Begović.

Iz Ministarstva je saopšteno da je ministar Milojko Spajić sa saradnicima i predstavnicima Uprave prihoda i carina Crne Gore, održao sastanak sa predsjednikom i predstavnicima Advokatske komore Crne Gore, a u cilju prevazilaženja trenutne situacije u vezi sa primjenom Zakona o fiskalizaciji u prometu proizvoda i usluga.

"Na današnjem sastanku su se stavovi sagovornika u najvećoj mjeri približili i, u danima koji slijede, predstavnici advokatske djelatnosti i izvršne vlasti će raditi na postizanju konkretnih dogovora koji će voditi ka prevazilaženju nastale situacije", navode iz Ministarstva.

Bonus video: