Odbor direktora "Plantaža": Postignut visok stepen razumijevanja za opstanak kompanije, situacija veoma složena

"Podržavamo i pozdravljamo stav predstavnika sindikalne organizacije da u narednom periodu obezbijede nesmetan proizvodni proces. Najavljen je plan novog Odbora direktora za sveobuhvatnu restruturizaciju firme u skladu sa najboljim praksama i standardima u industriji"

4826 pregleda 8 komentar(a)
"Plantaže" (Ilustracija), Foto: Savo Prelević
"Plantaže" (Ilustracija), Foto: Savo Prelević

Na sastanku sa predstavnicima sindikalne organizacije koji je održan 9. jula postignut je visok stepen razumijevanja u vezi sa neophodnim pretpostavkama za opstanak kompanije koja se nalazi u veoma složenoj situaciji, saopštio je danas Odbor direktora kompanije "Plantaže".

"U tom smislu, podržavamo i pozdravljamo stav predstavnika sindikalne organizacije da u narednom periodu obezbijede nesmetan proizvodni proces. Najavljen je plan novog Odbora direktora za sveobuhvatnu restruturizaciju firme u skladu sa najboljim praksama i standardima u industriji", ističe se u saopštenju.

Iz Odbora direktora su dodali da su pored toga, teme sastanka bili i zahtijevi sindikalne organizacije, uključujući i zahtjev za razrješenje kompletne uprave kompanije.

"Odbor direktora je jasno razgraničio nadležnosti uprave i sindikalne organizacije i istakao da takvi zahtijevi ne spadaju u njihovu nadležnost. Sa druge strane, stav Odbora direktora je da će i ubuduće pažljivo uzimati u razmatranje sve inicijative koje dolaze od strane radnika, ali da ima obavezu da donosi odluke u interesu kompanije i vlasnika ,a ne u interesu pojedinaca i njihovih interesa", zaključuje se u saopštenju.

Povezani članci

10. Jul 2021.

U Plantažama promjene na jesen

Bonus video: