Počela rekonstrukcija hotela Rivijera u Njivicama

Vlasnici najavljuju višemilionsku investiciju i povećanje kapaciteta...
367 pregleda 1 komentar(a)
Njivice, Foto: Slavica Kosić
Njivice, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 17.11.2017. 20:19h

Španska kompanija “Iberostar Bellevue hotel Bečići” počela je rekonstrukciju i renoviranje hotela Riviera u Njivicama.

Do sezone bi, kako je saopšteno, trebalo da budu otvorene vile Stela, Kometa i Venera, a vlasnici kažu da se nadaju da će završiti i novi objekat koji bi trebalo da se gradi na mjestu ruševne vile najbliže moru.

U planu je konstruktivno ojačavanje objekata i sanaciju terena, a vrijednost investicije je oko dva miliona eura.

Kompanija “Montenegro Hotels” iz Kotora čiji je vlasnik Branko Ćupić, suvlasnik kompanije “Iberostar Bellevue hotel Bečići, početkom avgusta kupila je hotel Riviera za 6,8 miliona eura.

“Ibero star je kompanija koja je je duže vrijeme prisutna na crnogorskom turističkom tržištu, a planovi koje imaju za Rivijeru i Herceg Novi su veliki. To je jedna ozbiljna priča”, kaže inžinjer Damir Begović, stručni konsultant-supervizor na poslovima.

Begović najavljuje višemilionsku investiciju koja bi hotelski kompleks vremenom podigla na nivo pet zvjezdica.

Prije toga biće završena kompletna sanacija klizišta koju je počeo i dio odradio prethodni vlasnik.

“Postojeći hotel je imao 220 smještajnih jedinica, a mi planiramo da sa izgradnjom novih kapaciteta broj povećamo na ukupno 450. Trebalo bi da budu izgrađeni svi neopohodni sadržaji kao što su kuhinja, restorani, barovi, kao i tehnički dio. Vremenom će biti stvoreni uslovi da hotel radi i zimi. Objekte će povezivati staklene pasarele, a izgradnjom teniskih terena, bazena , prostora za fitness i drugih sadržaja, a u blizini je fudbalski teren. Biće sređena i hotelska plaža, koja je do devedestih najvećim dijelom bila namijenjena nudistima i važila je za jednu od najblje uređenih plaža u Boki. Kada bude u funkciji cijeli kompleks zapošljavaće oko 150 radnika različitih profila. Vremenom ćemo biti odredište visokoplatežnih gostiju”.

Novi vlasnici planiraju izgradnju puta od hotela prema Konfinu, jer je postojeća saobraćajnica kroz naselje Njivice usko grlo i otežava dolazak do hotela, naročito ljeti kada je i najviše turista.

Begović kaže da su u toku pregovori sa vlasnicima o otkupu zemlje.

Bonus video: