Viking Venus, prvi kruzer koji je uplovio u kotorsku luku nakon godinu i po pauze

"Kotor će do kraja godine ostati redovna destinacija na njegovom itinereru, počev od prvog isplovljenja i očekujemo da će realizovati ukupno osam ticanja", navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu Luke Kotor

10813 pregleda 8 komentar(a)
Kruzer Viking Venus u Kotoru, Foto: Opština Kotor
Kruzer Viking Venus u Kotoru, Foto: Opština Kotor
Ažurirano: 17.07.2021. 13:10h

U kotorsku luku je uplovio kruzer Viking Venus, brod kompanije Viking Ocean Cruises. Brod dug 228 metara je u kotorsku luku uplovio sa 172 putnika. "Kotor će do kraja godine ostati redovna destinacija na njegovom itinereru, počev od prvog isplovljenja i očekujemo da će realizovati ukupno osam ticanja", navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu Luke Kotor. To je prvi kruzer koji je uplovio u kotorsku luku nakon godinu i po pauze, zbog pandemije koronavirusa. Viking Venus je brod iz klase malih kruzing brodova koji je izgrađen ove godine i plovi pod norveškom zastavom. "Počastvovani što ćemo biti jedna od luka koju će Viking Venus posjetiti na svom prvom putovanju i poželimo mu dobrodošlicu", navodi se u saopštenju.

Predsjednik Opštine Kotor, Vladimir Jokić, jutros je dočekao kruzer Viking Venus, saopšteno je iz Opštine Kotor.

Vladimir Jokić
foto: Opština Kotor

U saopštenju se dodaje da su na kruzeru 172 putnika, te da se radi o 228 metara dugom brodu koji će isploviti danas u 18 sati.

"Jokić je poželio dobrodošlicu posadi i putnicima i izrazi nadu da će ovim uplovljavanjem ponovo početi kruzing sezona nakon duge pauze. Jokić je u ime Opštine Kotor uručio simboličan poklon domaćinu kruzera, Martinu Birkelandu", navodi se u saopštenju.

Bonus video: