u kontinuitetu prate kretanje cijena

Ministarstvo opredjeljuje dodatna sredstva zbog poskupljenja stočne hrane

"Privremena interventna mjera primjenjivaće se za koncentrovanu stočnu hranu i za hranu za tov ribe nabavljenu u periodu od 2. avgusta do 30. septembra 2021. godine"

6244 pregleda 6 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede raspisalo je Javni poziv za dodjelu pomoći u nabavci koncentrovane stočne hrane poljoprivrednim proizvođačima i nosiocima dozvole za akvakulturu/marikulturu u iznosu od pet euro centi po kilogramu.

Iz ovog Vladinog resora saopštili su da u kontinuitetu prate kretanje cijena koncentrovane stočne hrane na tržištu.

"Nakon reagovanja i izdvajanja dodatnih sredstava u mljekarskom sektoru, za mjesece jun i jul, Ministarstvo je procijenilo da su svi sektori pogođeni, te da je neophodno intervenisati i izdvojiti dodatnu podršku u nabavci koncentrovane stočne hrane prema svim sektorima u crnogorskoj poljoprivredi", kazali su.

Dodaju da su sektori mljekarstva, svinjarstva, živinarstva i uzgoja ribe naročito pogođeni okolnostima nastalim usljed pandemije kovida-19, u kojima je došlo do značajnog poremećaja zbog rasta cijena koncentrovane stočne hrane i hrane za ribu na tržištu.

"Privremena interventna mjera primjenjivaće se za koncentrovanu stočnu hranu i za hranu za tov ribe nabavljenu u periodu od 2. avgusta do 30. septembra 2021. godine. S obzirom na probleme sa kojim se suočavaju crnogorski proizvođači, u cilju blagovremenog preduzimanja mjera i stvaranja uslova za obezbjeđivanje dohotka poljoprivrednika, Ministarstvo nastavlja da prati stanje i pruža podršku poljoprivrednim proizvođačima", zaključuje se u saopštenju.

Preporučujemo za Vas