Bojanić: Vlada neće davati koncesije za mHE, optimista sam da će 30. novembra auto-put biti gotov

"Napravili smo iskorak budući da smo prestali da dajemo podsticaj. Nema obaveznog otkupa, nema povlašćenih cijena"

14552 pregleda 263 reakcija 19 komentar(a)
Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Ukinuli smo mehanizam kojim je omogućeno nerealno obogaćenje pojedinaca. Trenutno su u radu 32 male hidroelektrane. Nova Vlada neće davati koncesije za izgradnju malih hidroelektrana. Do sada je raskinuto 17 ugovora o koncesiji. Na osnovu tri tužbena zahtjeva, zatraženo je naknada štete u visinu od 57 miliona eura. Napravili smo iskorak budući da smo prestali da dajemo podsticaj. Nema obaveznog otkupa, nema povlašćenih cijena, kazao je je ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanć.

On je odgovorio na pitanje poslanika koalicije "Crno na bijelo" Miloša Konatara.

Konatar je dodatno pitao i da li će do kraja godine građani moći da koriste auto-put, da li će taj jedan od najvećih projekata moderne Crne Gore biti tada u funkciji.

"Ušli smo u pregovore da vidimo kako da se rješi problem. Zajedničko rješenjlje je nađeno u vidu kompromisa, aneks 6. je imao oznaku tajnosti, sad je dostupan javnosti. U njemu jasno stoji da je rok završetka gradnje 30 novembar s tim što mi kao investitor zadržavamo pravo naplatu penala od 16. novembra prethodne godine. Optimista sam i dalje da će taj 30. novembar biti rok završetka", kazao je Bojanić povodom pitanja o autoputu.

Bonus video: