PKCG danas bira predsjednika

Predsjednik u ostavci Golubović tražio saglasnost da on predloži novi upravni odbor

11625 pregleda 0 komentar(a)
Foto: BORIS PEJOVIC
Foto: BORIS PEJOVIC

Članovi Skupštine Privredne komore danas će tajnim glasanjem izabrati novog predsjednika između četiri kandidata. Na listiću su vlasnik kompanije “Stadion” Vojin Žugić, izvršni direktor kompanije “Coca-Cola HBC Crna Gora” i predsjednik Američke privredne komore u Crnoj Gori Nikola Tripković, generalni sekretar Udruženja naftnih kompanija Boris Spalević i ekonomista Srđan Pupovac. Prije nekoliko dana kandidaturu je povukao predsjednik Asocijacije menadžera Budimir Raičković.

Žugić je blizak bivšoj vlasti predvođenoj DPS-om koja pokušava da zadrži upravu nad Privrednom komorom, dok je Tripković kandidat dijela privrede koja želi kvalitetnu saradnju sa novom Vladom.

Predsjednik PKCG u ostavci Vlastimir Golubović juče je državnim i privatnim kompanijama članicama PKCG dostavio svoje predloge sa imenima kandidata za novi upravni odbor koje bi danas izglasala Skupština. U Statutu PKCG piše samo da članove Upravnog odbora bira Skupština, na predlog predsjednika Komore.

Prema informacijama “Vijesti”, značajan dio kompanija je odbio da da saglasnost smatrajući da novi predsjednik PKCG nakon izbora treba da predloži nove članove upravnog odbora a ne onaj kome ističe mandat.

Nadležnosti Upravnog odbora su da priprema predloge odluka za Skupštinu komore, ali i da donosi značajan broj odluka iz svoje nadležnosti i upravlja PKCG između Skupština.

Bonus video: