reagovanje

Milatović: Smetam Žugiću, pa nisam imenovan

"Još uvijek aktuelna uprava CBCG ne želi da u ispitivanju poslovanja Prve banke učestvuje neko ko je tri decenije na suprotnom političkom polu u odnosu na njih, ko je pošteno radio i nikome ništa nije ukrao"

18649 pregleda 400 reakcija 33 komentar(a)
Milatović, Foto: Ivan Petrusic
Milatović, Foto: Ivan Petrusic

Povodom teksta “Može li se poslije organizovanja svadbi kontrolisati Acova banka”, reagovao je Janko Milatović kandidat Elektroprivrede za odbor direktora Prve banke, koji nije dobio saglasnost Centralne banke za to imenovanje.

”Naravno i očekivano, iz CBCG je saopšten vrlo maliciozan navod da nemam potrebne reference za članstvo jer sam bio ‘menadžer za svadbe i dočeke’. Namjerno nije pomenuto da sam zapravo bio jedno vrijeme upravnik hotela, a to je podrazumijevalo strogo vođenje računa o imovini i zaposlenima u čitavom HTP Onogošt. Ako to nije bila rukovodeća pozicija, onda ne znam šta je. Nije pomenuto ni to da sam bio predsjednik manjinskih akcionara iste kompanije i da su njeni akcionari jedini koji su isplaćeni, iako je zapala u stečaj. Takođe, na osnovu planova i analiza koje sam izrađivao, HTP-u je odobreno pet kredita, od kojih je jedna dobijena saglasnost od same Prve banke. Mogu istaći i to da sam dobio lično odobrenje od čovjeka koji je bio stečajni upravnik, i u ličnoj upravi i u stečaju i kasnije, da ga pomenem, i da mi je kazao da će sve rado potvrditi, i istinsko mu hvala na tome, a to je gospodin Dragan Smolović.

Ključna stvar u svemu ovome je to da još uvijek aktuelna uprava CBCG ne želi da u ispitivanju poslovanja Prve banke učestvuje neko ko je tri decenije na suprotnom političkom polu u odnosu na njih, ko je pošteno radio i nikome ništa nije ukrao.

Janko Milatović nikad ništa nije uradio da bi se toga stidio. Je li Radoje Žugić, neka vidi kad ostane sam sa sobom. On je, inače, neko ko je odavno prepoznat kao izvršilac poslova i radnji za braću Đukanović. A Prva banka, koju on sad štiti od mene, inače je finansijer mnogih sumnjivih lica, pa sada ja smetam. AIi neka, ona me više ne interesuje, a svako će dobiti po zaslugama. Meni ostaje da se puno zahvalim na svoj iskrenoj podršci koju sam dobio od juče, to je za mene najveća pobjeda, a Bog vidi sve i vrhovni je sudija”, naveo je Milatović.

Preporučujemo za Vas