Milion i po eura za proširivanje kapaciteta Skijališta

Ulaganje u Skijališta značajno je za budućnost sjevera i svih građana, kazao je ministar Jakov Milatović

15149 pregleda 204 reakcija 29 komentar(a)
Foto: MEK
Foto: MEK

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović, poslanik Vladimir Martinović i direktor Skijališta Crne Gore Đuro Milošević posjetili su danas skijališta na Bjelasici, za koje je Vlada Crne Gore opredijelila iznos od milion i po eura za finansiranje izgradnje, održavanje i valorizaciju višenamjenske sportske infrastrukture na prostoru Bjelasice i Komova.

„Vlada Crne Gore je kao jedan od strateških opredjeljenja i prioriteta razvoja prepoznala turističku valorizaciju sjevernog regiona Crne Gore, u cilju unapređenja razvoja ovog područja i smanjenja razlike u razvijenosti između južnog i sjevernog regiona zemlje“, kazao je Milatović.

On je, kako je saopšteno iz resora na čijem je čelu, podsjetio da postojanje socio-ekonomskih razlika ukazuje na potrebu kreiranja i implementaciju politike koja za cilj ima smanjenje regionalnih razlika.

"Sa posebnom pažnjom treba osluškivati potrebe i prioritete za dalji razvoj ovog dijela države, uz veoma odgovornu politiku korišćenja prirodnih resursa po kojima je i ovaj dio, ali i cijela Crna Gora, prepoznat. Kako postoje prirodni preduslovi za raznovrsne vidove turizma, cijeli prostor planina Bjelasica i Komovi percipira se kao potencijal za razvoj sportsko-rekreativnog turizma, te ulaganje planiranih sredstava za izgradnju skijaške i sportsko-turističke infrastrukture ima višestruke ciljeve i benefite“, dodao je Milatović.

On je istakao da je ulaganje u Skijališta značajno za budućnost sjevera i svih građana. Diversifikacija turističke ponude, produžetak zimske i ljetnje sezone, unapređenje sportskih kapaciteta kako za lokalno tako i za cjelokupno stanovništvo Crne Gore, bezbjednost sadašnjih i budućih skijaša, zaštita i održavanje izgrađene sportske infrastrukture, kao i aktivna promocija Bjelasice i Komova predstavljaju benefite ulaganja koji vode do ostvarenja javnog ekonomskog interesa, dodao je ministar.

„Početak pandemijske godine u smislu uspješnosti turističke sezone, upravo ovdje na sjeveru Crne Gore ulila je optimizam i dala novu nadu i podstrek za kreiranje politika ali i uvjerenje da ova godina može da pomjeri granice uspjeha“, kazao je Milatović, ističući da je zimska sezona bila jedna od najuspješnijih do sada i iznad svih očekivanja. On je dodao da ga posebno raduje da je pored zimske sezone, i ljetnja sezona na sjeveru Crne Gore na izvanrednom nivou, i da se nada da će se taj trend nastaviti u narednom periodu.

Poslanik Vladimir Martinović istakao je zadovoljstvo posjetom ministra Milatovića i nedavnom odlukom Vlade.

„I te kako sam zadovoljan posjetom ministra Milatovića Kolašinu i Skijalištu 1600 koji je i ovom posjetom potvrdio da će nova Vlada i većina koja je podržava nastaviti sa ulaganjima u infrastrukturne objekte na sjeveru naše države što je i dokazano nedavnom odlukom Vlade da se za Skijališta Crne Gore opredijeli dodatnih 1.500.000 eura. Zaustavljanja započetih projekata neće biti kako su mnogi tvrdili, već, naprotiv, još jače i intenzivnije ćemo, nakon stabilizovanja finansija, zajedničkim snagama, ulagati u sjever koji je pravi dragulj naše države. Naravno, sve ovo ćemo sprovoditi isključivo kroz zakonite načine u cilju razvoja sjevera i javnog interesa, a ne, nikako, u interesu privilegivanih pojedinaca i tajkuna“, poručio je Martinović.

Nije pojašnjeno u kojem svojstvu je taj poslanik Demokrata posjetio Skijalište.

Bonus video: