PREDSJEDNICI OPŠTINA RAZGOVARALI SA SPAJIĆEM I MILATOVIĆ

U Kotoru, Tivtu, Budvi i Herceg Novom zadovoljni turističkom sezonom i prihodima

"Zadovoljni smo kako se odvija turistička sezona kao i ostvarenim prihodima, što je rezultat pametne politike Vlade o otvorenosti granica i podrške turističkoj privredi", kazao je Jokić

5269 pregleda 5 komentar(a)
Foto: CG news
Foto: CG news

Lokalne uprave Kotora, Tivta, Budve i Herceg Novom zadovoljne se turističkom sezonom i prihodima.

To je saopšteno nakon sastanka koji je organizovao predsjednik Opštine Kotor, Vladimir Jokić, a kojem su prisustvovali i ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić, ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović, kao i predsjednici opština Tivat, Budva i Herceg Novi, Željko Komnenović, Marko Carević i Stevan Katić.

"Zadovoljni smo kako se odvija turistička sezona kao i ostvarenim prihodima, što je rezultat pametne politike Vlade o otvorenosti granica i podrške turističkoj privredi", kazao je Jokić.

sastanak gradonačelnici ministri
foto: CG news

Naglasio je da postoji veoma dobra saradnja ove četiri opštine sa Vladom.

"Ohrabruje razumijevanje koje imamo od strane Vlade Crne Gore što će nam omogućiti da možemo da krenemo sa pripremom i realizacijom važnih infrastrukturnih projekata koji će ovaj region značajno unaprijediti i promijeniti ali i stvoriti preduslove da se upravo iz ovog regiona generiše još više novca za cijelu Crnu Goru", poručio je Jokić, prenosi CG News.

Istakao je da se sada stvaraju uslovi da se ozbiljni kapitalni projekti koji su decenijama stajali u "fiokama" počnu realizovati.

sastanak gradonačelnici ministri
foto: CG news

Spajić je kazao da su on i Milatović zadovoljni nivoom koordinacije koji je ostvaren sa ove četiri opštine i najavio je da će uskoro biti predstavljen pilot projekat jedinstvene liste projekata za kapitalne investicije za sledeću godinu.

sastanak gradonačelnici ministri
foto: CG news

"Očekujemo rekordni kapitalni budžet za sledeću godinu i želimo baš da ove četiri opštine kandiduju što više projekata", rekao je Spajić.

On je ponovio već izrečeni stav da će za narednu godinu imati problem sa brojem prijavljenih projekata, a ne sa novcem te da će kapitalni budžet za narednu godinu moći da odgovori potrebama građana ne samo ove četiri primorske opštine već cijele Crne Gore.

Preporučujemo za Vas