Uprava za saobraćaj: Projektovanje puta za Markovinu u završnoj fazi

Iz Uprave za saobraćaj naveli da imaju zakonska ograničenja da u njihov projekat uvrste i vodovod za Markovine

6247 pregleda 89 reakcija 15 komentar(a)
Projekat kasni zbog korone i usaglašavanja: Parača, Foto: Filip Roganović
Projekat kasni zbog korone i usaglašavanja: Parača, Foto: Filip Roganović

Iz Uprave sa saobraćaj su saopštili da je izrada glavnog projekta za dio regionalnog puta Danilovgrad - Čevo od Danilovgrada do Markovine od 16 kilometara, u završnoj fazi, iako je ranije najavljen za kraj 2019. godine.

”Izrada projektne dokumentacije kasni zbog epidemiološke situacije, same složenosti dionice regionalnog puta, usaglašavanja i uklapanja u plansku dokumentaciju (početna dionica puta), uklapanje postojećih objekata kako bi se izbjegla eksproprijacija i njihovo uklanjanje”, saopšteno je iz Uprave za saobraćaj na čijem je čelu Savo Parača.

Projektant je “Preduzeće za građevinski nadzor i labaratorijska ispitivanja” a revident “Geotehnics, Projects & Consulting”.

Projektnom dokumentacijom predviđeno je proširenje puta na dvije trake po tri metra.

Mještani koji su se ranije obratili “Vijestima” žalili su se na kašnjenje projekta, ali i zbog toga što nije prihvaćena njihova ideja da se istovremeno gradi put i vodovodna mreža, jer se koristi skoro ista trasa.

”I pored nesporne činjenice da je vodosnabdijevanje nužna i egzistencijalna potreba i poslije putne infrastrukture jedan od osnovnih infrastrukturnih objekata kako za žitelje tako i privrednike Gornjeg Zagarača i Markovine, Uprava za saobraćaj nije u mogućnosti da vrši dopunu projektnog zadatka. Izradom projektne dokumentaciji nijesu obuhvaćene vodovodna i kanalizaciona infrastruktura kao i javna rasvjeta jer to nije nadležnost Uprave za saobraćaj i zakonske norme joj ne dozvoljavaju da se bavi vodovodnom infrastrukturom”, naveli su iz Uprave za saobraćaj i kazali da će glavni projekat dostaviti Opštini Danilovgrad, kao nadležnoj za izgradnju vodovodne infrastrukture, kako bi se uklopila trasa vodovoda.

Bonus video: