Vučinić: Ako se stvari u Željezari ne poboljšaju nakon posjete Erdogana biće to još jedan krah spoljne politike

Šta znači ostanak Toščelika, da li to znači da će Toščelik da se ponaša kao Uniprom u Rudnicima boksita AD Nikšić ili u KAP-u i da će i oni da primjene raub sistem i pretvaranje fabrike u sekundarnu sirovinu i prazne hale za iznajmljivanje magacinskog prostora?", pita Vučinić

5475 pregleda 9 komentar(a)
Vučinić, Foto: Radnička partija
Vučinić, Foto: Radnička partija

Najava posjete predsjednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana koliko ohrabruje da će stvari sa nikšićkom željezarom otići na bolje, toliko i izaziva strah šta će se desiti ako Željezaru uopšte ne posjete ili čak ni spomenu kao kariku odnosa Crne Gore i Turske, kazao je predsjednik Radničke partije Maksim Vučinić.

On ističe da se Fuad Tosjali više puta hvalio da je prijatelj sa predsjednikom Turske.

"Ako se stvari u Željezari ne poboljšaju nakon posjete Erdogana, to će biti pokazatelj ili da je Fuad Tosjali preuveličavao svoj donos sa Edoganom ili da je crnogorska spoljna politika još jednom doživjela krah. Turska ambasadorka gospođa Ozan je najavali ostanak Toščelika u Crnoj Gori, nakon te izjave nikakvih konkretnijih najava nije bilo. Šta znači ostanak Toščelika, da li to znači da će Toščelik da se ponaša kao Uniprom u Rudnicima boksita AD Nikšić ili u KAP-u i da će i oni da primjene raub sistem i pretvaranje fabrike u sekundarnu sirovinu i prazne hale za iznajmljivanje magacinskog prostora?", pita Vučinić.

Navodi da od najavljenog početka proizvodnje u Željezari za 5. septembra nema ništa, a da će Toščelik nastaviti da daje radnicma plaćeno odsustvo u iznosu od 90 odsto zarade do 5. oktobra.

"Ako se ni tada ne nastavi sa proizvodnjom u željezari to će značiti da je sa proizvodnjom čelika u Crnoj Gori kraj. Ispred koje institucije će onda da protestuju radnici? Bivša Vlada Igora Lukšića je davno završila svoj mandat, a sadašnja država nema ni promil vlasništva u Željezari", zaključio je Vučinić.

Bonus video: