Hotel "Grand" dostavio rješenje: Zatvoren zbog neizdavanja fiskalnih računa i neprijavljivanja radnika

U rješenju UPC piše da su u postupku inspekcijskog nadzora, 2. septembra utvrdili da nijesu izdati fiskalni računi - za jednim stolom četiri, a za drugim dva eura

25174 pregleda 207 reakcija 13 komentar(a)
Hotel "Grand", Foto: Savo Prelević
Hotel "Grand", Foto: Savo Prelević

Iz cetinjskog hotela "Grand" dostavili su Vijestima rješenje kojim je Uprava prihoda i carina (UPC) zatvorila taj objekat na 90 dana zbog neizdavanja fiskalnih računa u ukupnom iznosu od šest eura i neprijavljivanja tri radnika na obavezno socijalno osiguranje.

Oni su reagovali nakon što je u "Vijestima" objavljeno da je cetinjski hotel zatvoren zbog sumnje da su počinili dva krivična djela - utaja poreza i oštećenje povjerilaca.

"U prilogu Vam šaljemo jedino rješenje sa obrazloženjem zbog čega se zatvara hotel, sve ostalo navedeno samo nanosi štetu našem hotelu ovakvim objavljivanjem", napisali su iz tog hotela.

U rješenju UPC piše da su u postupku inspekcijskog nadzora, 2. septembra utvrdili da nijesu izdati fiskalni računi - za jednim stolom četiri, a za drugim dva eura.

"Kao i da u objektu Hotel Grand Cetinje radno angažovana lica D.P, J.Đ. i S.B. nijesu prijavljeni na obavezno socijalno osiguranje", piše u rješenju izdatom firmi Izbor Consalting, koja gazduje cetinjskim hotelom.

Bonus video: