"sredstva će biti direktno usmjeravana na namjenske opštinske račune"

TOB uvodi servis: Online plaćanje taksi i članskog doprinosa

Direktorica TOB-a, Maja Liješević, kazala je da su se, u cilju digitalizacije i modernizacije usluga, ali i zaštite zdravlja građana i turista u uslovima pandemije, odlučili da maksimalno pojednostave taj servis, kako preduzećima, tako i građanima

4590 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pixabay
Ilustracija, Foto: Pixabay

Turistička organizacija Budve (TOB), u saradnji sa budvanskom opštinom i poslovnim bankama, prva je u Crnoj Gori koja uvodi servis online plaćanja preko svog zvaničnog veb portala.

“Do kraja naredne sedmice svi obveznici koji, po zakonu, plaćaju boravišnu, turističku i izletničku taksu, kao i članski doprinos, na sajtu www.budva.travel moći će da ispune odgovarajući obrazac i putem platne kartice brzo, jednostavno i sigurno ispune svoje obaveze”, navodi se u saopštenju.

Sredstva uplaćena na taj način će, kako su objasnili, biti direktno usmjeravana na namjenske opštinske račune.

Direktorica TOB-a, Maja Liješević, kazala je da su se, u cilju digitalizacije i modernizacije usluga, ali i zaštite zdravlja građana i turista u uslovima pandemije, odlučili da maksimalno pojednostave taj servis, kako preduzećima, tako i građanima.

“Bez odlaska u banku, poštu ili na info punktove, uplata će biti omogućena online, putem našeg sajta, svim platnim karticama, bez troškova provizije. Ova pogodnost je posebno važna za sve one koji plaćaju turističku taksu, a ne žive na teritoriji Opštine Budva ili u Crnoj Gori uopšte“, rekla je Liješević.

Svi obveznici će, nakon što uplate novčani iznos za članarinu ili neku od taksi, dobiti povratni mejl sa potvrdom da je uplata izvršena, što će pružiti bolji pregled evidencije posebno brojnim izdavaocima smještaja na teritoriji budvanske opštine.