Boljević izabrana za člana komiteta Međunarodne federacije računovođa

Crna Gora, kao ni druge zemlje Zapadnog Balkana do sada nisu imale direktnog predstavnika u ovoj globalnoj organizaciji uprkos velikom broju prijava

5727 pregleda 209 reakcija 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Generalni sekretar Instituta sertifikovanih računovođa Crne Gore, Anastasija Boljević izabrana za člana Komiteta profesionalnih računovođa u biznisu Međunarodne federacije računovođa, globalne organizacije koja reguliše računovodstveno-revizorsku profesiju i posvećena je javnom interesu.

U saopštenju Instituta sertifikovanih računovođa se navodi da imenovanje predstavlja veliki uspjeh ne samo Boljević nego i cijele računovodstveno revizorske profesije u Crnoj Gori.

"I indirektno je priznanje rukovođenju Institutom Sertifikovanih računovođa Crne Gore, koji je nosioc javnih ovlašćenja u skladu sa Uredbom o poveravanju poslova organa državne uprave nadležnog za poslove računovodstva i revizije od 2007. godine kao i punopravnog člana Međunarodne federacije računovođa i Evropske federacije računovođa", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da Crna Gora, kao ni druge zemlje Zapadnog Balkana do sada nisu imale direktnog predstavnika u ovoj globalnoj organizaciji uprkos velikom broju prijava.

"Jačanje ove profesije na nacionalnom nivou i širenje njenog uticaja se potvrđuje i od strane izvršnog direktora Međunarodne Federacije računovođa, Kevina Densija koji će se obratiti prvi put računovodstveno revizorskoj profesiji u ovom dijelu Evrope na XVI Međunarodnom kongresu računovođa i revizora koji će se ove godine održati od 7. do 9. oktobra u Bečićima u organizaciji Instituta sertifikovanih računovođa i Ekonomskog fakulteta u Podgorici", navodi se u saopštenju.

Bonus video: