Poreske uprave Crne Gore i Republike Srpske intenzivaraće saradnju u oblasti direktnih poreza

Na sastanku istaknuta i opredijeljenost za realizaciju zajedničkih projekata u budućnosti, poput organizacije zajedničkih obuka i studijskih posjeta sa ciljem potpunije razmjene informacija

4248 pregleda 1 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Uprava prihoda i carina
Sa sastanka, Foto: Uprava prihoda i carina

Poreska uprava Republike Srpske i Uprava prihoda i carina Crne Gore će u budućem periodu intenzivirati i međusobnu saradnju u oblasti direktnih poreza, koja će se prvenstveno odnositi na unapređenje razmjene informacija i iskustava u poreskim postupcima, istaknuto je na sastanku Gorana Maričića, direktora Poreske uprave Republike Srpske sa Aleksandrom Damjanovićem, v.d. direktora Uprave prihoda i carina Crne Gore, koji je danas održan u Banjaluci.

U zajedničkom saopštenju ovih poreskih uprava navodi se da je na sastanku istaknuta i opredijeljenost za realizaciju zajedničkih projekata u budućnosti, poput organizacije zajedničkih obuka i studijskih posjeta sa ciljem potpunije razmjene informacija.

U saopštenju se dodaje da je Maričić upoznao Damjanovića sa rezultatima rada Poreske uprave republike Srpske u dijelu dostignutog nivoa poreske discipline, kao i sa dostignućima na polju digitalizacije u Poreskoj upravi, odnosno elektronskim uslugama koje su uvedene s ciljem da se obveznicima olakša izvršavanje poreskih obaveza.

"Maričić i Damjanović su razgovarali o aktuelnim temama poput uticaja pandemije na rad poreskih administracija, kao i na posljedice pandemije na ekonomije Republike Srpske i Crne Gore. Predmetna posjeta veoma je važna imajući u vidu značaj unapređenja bilateralne sardnje i međusobne razmjene iskustava za efikasniji rad institucija", stoji u saopštenju.

Bonus video: