Liu Jin: Sve više kineskih turista bira Crnu Goru za turističku destinaciju

"Prije pandemije Crnu Goru je posjetilo skoro 100 hiljada kineskih turista, koji su bili duboko impresionirani prekrasnim pejzažom, jedinstvenom kulturom i gostoprimstvom crnogorskog naroda", rekao je Liu

3196 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Sve više kineskih turista bira Crnu Goru za turističku destinaciju, saopštio je ambasador Kine Liu Jin i dodao da je saradnja u turizmu jedna od važnih oblasti bilateralnih odnosa dvije zemlje.

On je u video izjavi na Twitteru Ambasade, povodom Svjetskog dana turizma, kazao da je Crna Gora prelijepa država.

"Prije pandemije Crnu Goru je posjetilo skoro 100 hiljada kineskih turista, koji su bili duboko impresionirani prekrasnim pejzažom, jedinstvenom kulturom i gostoprimstvom crnogorskog naroda", rekao je Liu.

On je dodao da je Most na Đurđevića Tari jedna je od najvažnijih destinacija za kineske turiste, jer je ta građevina veoma popularna u Kini.

"Poster ovog mosta možete pronaći na željezničkoj stanici u Pekingu, dok se statua mosta isklesana na ledu može naći na kineskom godišnjem festivalu leda i snijega", kazao je Liu.

On je rekao da je siguran da će se, kada se pandemija završi, kineski turisti vratiti Crnoj Gori, zbog njenih prelijepih pejzaža i prijateljstva između dva naroda.

Bonus video: