SNP: Podrška poreskoj reformi, sagledati održivost na duže staze

Iz SNP-a kazali da je, između ostalog, potrebno konsultovati i poslodavce iz privatnog sektora i čuti kako će poreska reforma uticati na njihovo poslovanje

5018 pregleda 3 komentar(a)
Foto: SNP
Foto: SNP

Socijalistička narodna partija (SNP) podržala je juče predstavljeni projekat "Evropa sada" Ministarstva finansija i socijalnog staranja, kojim je najavljeno povećanje minimalne i prosječne zarade u Crnoj Gori, kao i ukidanje doprinosa za zdravstveno osiguranje na zarade, te neoporezivanje zarada do bruto iznosa od 700 eura.

Ipak, ističu da je potrebno detaljnije elaborirati te mjere, kako bi se znali njihovi dugotrajni efekti na ekonomiju, posebno u pogledu uticaja na zdravstveni sistem i njegovo funkcionisanje, odnosno da se moraju sagledati svi aspekti takvog poduhvata, "imajući u vidu dugoročnu održivost najavljenih mjera".

Potrebno je, kako je saopšteno iz SNP-a, povodom tog pitanja konsultovati i poslodavce iz privatnog sektora i čuti kako će pomenuta poreska reforma uticati na njihovo poslovanje.

"Socijalistička narodna partija Crne Gore se od svog osnivanja zalaže za reformu poreskog sistema, bolji standard građana i njihovu sigurniju budućnost. Stoga, smatramo da su navedene mjere dobrodošle, uz upozorenje da treba sagledati njihovu održivost na duže staze", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: