Ranko Božović novi predsjednik Skupštine SSCG-a

Božović je pozdravio nedavno predloženi program "Evropa sad" kojim se predviđa minimalna zarada od 450 eura i povećanje svih zarada u državi oko 17 odsto

5483 pregleda 10 komentar(a)
Božović, Foto: SSCG
Božović, Foto: SSCG

Ranko Božović jednoglasno je na konstitutivnoj sjednici Skupštine Saveza sindikata (SSCG) izabran za predsjednika tog tijela.

On je nakon izbora najavio određene reforme u Skupštini SSCG.

„Biće izabran koordinator u radu za potrebe Skupštine, kao i dva potpredsjednika iz preduzeća i javne uprave“, kazao je Božović koji obavlja i funkciju predsjednika Sindikata uprave Crne Gore.

On je, kako je saopšteno iz SSCG-a, pozdravio u ime Skupštine nedavno predloženi program Ministarstva finansija i socijalnog staranja pod nazivom Evropa sad, kojim se predviđa minimalna zarada od 450 eura i povećanje svih zarada u državi oko 17 odsto.

„To je dobar iskorak u cilju poboljšanja uslova i rada zaposlenih, posebno što se tiče minimalne zarade u privatnom sektoru i povećanja zarada od 17 odsto u javnom sektoru“, kazao je Božović.

On je poručio da SSCG mora biti više prisutan na društvenoj i sindikalnoj sceni po pitanju ekonomskih i socijalnih pitanja.

Božović je dodao i da će se boriti za ostvarivanje što boljih uslova života i rada zaposlenih kao i za poboljšanje statusa socijalnio ugroženih kategorija.

Prethodno je funkciju predsjednice Skupštine SSCG obavljala Ljiljana Krivokapić, predsjednica samostalnog Sindikata zdravstva, kojoj je mandat istekao.

Bonus video: