Najavljuju još novih investicija

Cupara je naglasio da je Opština Tivat finansirala izradu projekta novog školskog objekta u Radovićima, za koji su izdvojili 40 hiljada eur

8707 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Opština
Foto: Opština

Direktor Direkcije za investicije Opštine Tivat Budimir Cupara (NP) najavio je da će do kraja godine sigurno biti relizovani ili započeti svi investicioni projekti koje je aktuelno rukovodstvo Tivta planiralo, ali nije moglo realizovati proteklih mjeseci dok je radilo na stabilizovanju ugroženih gradskih finansija.

On je kazao da bi ukoliko se usvoji rebalans budžeta koji je najavljen zbog bolje naplate lokalnih prihoda u odnosi na prvobitno očekivanu, mogli biti pokrenuti i mnogi drugi milionski vrijedni projekti unapređenja lokalne infrastrukture i javnih objekata.

”Prema aktuelnom budžetu, do kraja godine realizovaćemo projekte ukupne vrijednosti od preko dva miliona eura. Od toga se već gradi MR 2 pristupna saobraćajnica za Luštica Bay vrijedna 1,15 miliona, uskoro kreće završna faza izgradnje ulice u Cacovu od 300.000 eura, nastavili smo 115.000 eura vrijedne radove na prvog fazi lungo mare šetališta Belane, a od 20. oktobra nastavićemo i radove na imovinski nespornom dijelu od oko 100 metara trase na prvoj fazi obalnog šetališta u Krašićima”, kazao je Cupara.

Prema njegovim riječima, nastavljeni su i radovi na sportskim terenima u Donjoj Lastvi od 44.000 eura koji će biti gotovi sredinom novembra, a završeno je i 70.000 eura vrijedno asfaltiranje ulica u više djelova grada. Do kraja godine za asfaltiranje ulica u još nekim naseljima biće utrošeno još oko 100.000 eura.

Cupara je naglasio da je Opština Tivat finansirala izradu projekta novog školskog objekta u Radovićima, za koji su izdvojili 40 hiljada eura. Očekuje se da će izgradnja te škole koštati oko 3 miliona eura, a budući da ga lokalna uprava sama ne može realizovati, ovaj projekat je kandidovan kod Ministarstva kapitalnih investicija za kapitalna ulaganja države u 2022.

Bonus video: