Promjene u Skupštini Saveza sindikata

Ljiljani Krivokapić istekao mandat

3017 pregleda 1 komentar(a)
Foto: SSCG
Foto: SSCG

Savez Sindikata Crne Gore na konstitutivnoj sjednici Skupštine za predsjednika tog tijela jednoglasno je izabrao Ranka Božovića koji je, kako je saopšteno, najavio određene reforme.

”Biće izabran koordinator u radu za potrebe Skupštine, kao i dva potpredsjednika iz privrednih društava i javne uprave - kazao je Božović koji obavlja funkciju i predsjednika Sindikata uprave Crne Gore.

U saopštenju ove sindikalne organizacije je navedeno da je Božović pozdravio u ime skupštine predloženu poresku reformu Ministarstva finansija i socijalnog staranja koja će donijeti minimalnu zaradu od 450 eura i povećanje svih zarada u državi za otprilike oko 17 odsto.

”To je dobar iskorak u cilju poboljšanja uslova i rada zaposlenih, posebno što se tiče minimalne zarade u privatnom sektoru i povećanja zarada od 17 odsto u javnom sektoru”, rekao je Božović, naglašavajući da SSCG mora biti više prisutan na društvenoj i sindikalnoj sceni po pitanju ekonomskih i socijalnih pitanja.

Božović je istakao da će se boriti za ostvarivanje što boljih uslova života i rada zaposlenih, kao i za poboljšanje statusa socijalno ugroženih kategorija.

Prethodno je funkciju predsjednice Skupštine SSCG obavljala Ljiljana Krivokapić, predsjednica samostalnog Sindikata zdravstva, kojoj je mandat istekao.

Bonus video: