Načelno dogovoreno da se međuresorski djeluje kako bi se pomoglo rudarsko-metalskom sektoru

Saradnja je dogovorena kako bi se radilo na izmjenama i dopunama Zakona o fondu rada i člana 17 st. 3 i 4 Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, saopšteno je iz Skupštine Crne Gore

1861 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Skupština Crne Gore
Foto: Skupština Crne Gore

Saradnja između predstavnika Komisije za praćenje i kontrolu postupka privatizacije, Ministarstva ekonomskog razvoja i Sindikata metalskih i rudarskih radnika Crne Gore je dogovorena kako bi se radilo na izmjenama i dopunama Zakona o fondu rada i člana 17 st. 3 i 4 Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, saopšteno je iz Skupštine Crne Gore.

Predsjednik Komisije za praćenje i kontrolu postupka privatizacije Maksim Vučinić, član Komisije Dragan Bojović i predstavnici Ministarstva ekonomskog razvoja, ministar Jakov Milatović, državna sekretarka za razvojne ekonomske politike Milena Lipovina-Božović i v.d. direktorica Direktorata za rad i zapošljavanje Jevrosima Pejović su danas održali sastanak sa predstavnicima Sindikata metalskih i rudarskih radnika Crne Gore Sandrom Obradović, Željkom Rabrenovićem i Igorom Krulanovićem.

Kako se navodi u saopštenju, načelno je dogovoreno da se međuresorski djeluje, zbog pronalaženja najboljeg rješenja, kako bi se pomoglo rudarsko–metalskom sektoru, tj radnicima koji rade na najtežim radnim mjestima, na kojima se staž osiguranja računa sa uvećanim trajanjem.

"Predstavnici Komisije, Ministarstva i Sindikata razmijenili su mišljenja i o problemima u Željezari Toščelik A.D. Nikšić, Rudnicima Boksita A.D. Nikšić i drugim privrednim subjektima vezanim za rudarsko-metalski sektor", piše u saopštenju Skupštine.

Bonus video: