Milatović: Crna Gora ima perspektivu da privuče važne investitore

Uz konstataciju da je Herceg Novi malo mjesto sa svega 33 hiljade stanovnika, Katić je istakao da taj primorski grad raspolaže značajanim turističkim potencijalima i ukazao i na specifičnost Herceg Novog, koga na turističkoj mapi izdvaja i razvijeni zdravstveni turizam

8651 pregleda 14 komentar(a)
Milatović i Bečić, Foto: Skupština Crne Gore
Milatović i Bečić, Foto: Skupština Crne Gore

Crna Gora kao zemlja koja teži nultoj toleranciji na korupciju, i uspostavljanju dobrih poreskih politika ima perspektivu da u narednom periodu privuče važne investitore i zaokruži pretpostavke na putu ostvarenja evropske perspektive, kazao je ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović.

Kako je saopšteno iz Skupštine, u okviru konferencije predsjednika parlamenata malih evropskih država, predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić, upriličio je radnu večeru za domaćina, predsjednika Skupštine Crne Gore Aleksu Bečića i goste, najviše strane delegacije.

Navodi se da su radnoj večeri "Privredne komore kao pokretači ekonomske saradnje malih evropskih zemalja", prisustvovali i Milatović i vršiteljka dužnosti predsjednice Privredne komore Nina Drakić.

Iz Skupštine je saopšteno da je Katić izrazio očekivanje da će i takav vid neformalnog okupljanja imati isti uspjeh, kao i današnji radni dio i zahvalio Bečiću na odabiru Herceg Novog kao grada - domaćina Konferencije.

Uz konstataciju da je Herceg Novi malo mjesto sa svega 33 hiljade stanovnika, Katić je istakao da taj primorski grad raspolaže značajanim turističkim potencijalima i ukazao i na specifičnost Herceg Novog, koga na turističkoj mapi izdvaja i razvijeni zdravstveni turizam.

On je rekao da je Institut “Simo Milošević" brend, koji godinama unazad privlači veliki broj korisnika iz cijelog svijeta.

Milatović je naveo nezavidne rezulate turističke sezone ostvarene tokom prošle godine i naglasio je da je odlukama nove Vlade u ovoj godini turizam oporavljen.

foto: Skupština Crne Gore

"Što je prirodno vodilo snažnom ekonomskom oporavku, i omogućilo donošenje seta socijalnih rješenja kojima je unaprijeđen životni standard", dodao je Milatović.

On je istakao značaj povezivanja ekonomija malih država.

Milatović je ocijenio da bi upravo i zemlje poput onih koje je okupila Konferencija, "kroz povezivanje ekonomija mogle da doprinesu ostvarenju evropskog puta Crne Gore".

Iz Skupštine je saopšteno da su na Konferenciji, koja je danas završena učestvovali predsjednik Predstavničkog doma Luksemburga Fernang Etgen, predsjednica Predstavničkog doma Kipra Anita Demetriou, predsjednik Nacionalnog savjeta Monaka Stefan Valeri.

Dodaje se da je učestvovala i predsjednica Parlamenta Andore Roser Sune Paskuet, kao i drugi visoki predstavnici parlamenata Andore, Monaka, Luksemburga, Kipra, San Marina i Islanda.

Bonus video: