Vukasović smijenjen sa mjesta izvršnog direktora Luke Kotor, Krvavac izabran za v.d.

Sjednica borda, ranije planirana za 13. oktobar, bila je zakazana za danas u podne, a Vukasovićevo razrješenje je bilo treća tačka dnevnog reda

23116 pregleda 64 reakcija 27 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Siniša Luković
Ilustracija, Foto: Siniša Luković

Izvršni direktor Luke Kotor AD Vlado Vukasović smijenjen je sa te funkcije na današnjoj sjednici Odbora direktora te kompanije, saznaju „Vijesti“.

Za vršioca dužnosti (v.d.) izabran je diplomirani pravnik iz Budve Milko Krvavac, kojeg je predložila Socijalistička narodna partija (SNP).

Krvavac je rođen u Pljevljima, a nekada je bio pomorac u kotorskoj Jugooceaniji, službovao je u JNA, bio direktor firme "BIm Slavija" iz Budve, hotela "Admiral" u tom gradu, te firme "Prevoz commerce" iz Beograda, a u njegovom CV-u stoji i da je bio "direktor francuske modne konfekcije" i rukovodilac pravne i službe finansija u JU Grad teatar Budva.

Krvavac je svojevremeno bio i poslanik Srpske radikalne stranke u Skupštini Crne Gore.

Sjednica borda, ranije planirana za 13. oktobar, bila je zakazana za danas u podne, a Vukasovićevo razrješenje je bilo treća tačka dnevnog reda.

Predsjednica Odbora direktora Ljiljana Popović-Moškov „Vijestima“ je ranije kazala da će Vukasović sigurno danas biti smijenjen sa te pozicije i da je to stav svih članova Odbora. Kao razlog za njegovu smjenu navela je to što Vukasović blokira rukovođenje firmom.

Vukasović je ranije danas pozvao članove Odbora direktora da odluku o njegovom razrješenju uvrste kao drugu tačku dnevnog reda za sjednicu koju je tražio za petak, 22. oktobar i omoguće prije toga traženu raspravu o, kako je kazao, uočenim nezakonitostima.

Bonus video: