Direkcija: Crna Gora više neće biti zemlja u kojoj je svaki četvrti stanovnik u riziku od siromaštva

"Rezultatima pokazujemo da naša obećanja nijesu samo obične riječi na papiru", kazali su iz Direkcije za socijalnu pravdu

8659 pregleda 7 komentar(a)
Foto: twitter.com/soc_pravda
Foto: twitter.com/soc_pravda

Crna Gora nikada više neće biti zemlja u kojoj je svaki četvrti stanovnik u riziku od siromaštva, poručili su iz Direkcije za socijalnu pravdu povodom Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva.

"Na Međunarodni dan borbe protiv siromaštva ponavljamo da je naš ultimativni cilj bolji životni standard svih građana kojima smo obećali dostojanstven život vrijedan čovjeka XXI vijeka i rezultatima pokazujemo da naša obećanja nijesu samo obične riječi na papiru," saopštili su iz Direkcije u okviru Direktorata za socijalno staranje i dječju zaštitu, koju je formiralo Ministarstvo finansija i socijalnog staranja (MFSS), na čijem je čelu ministar Milojko Spajić.

Zato su, kako navode, kreirali program "Evropa sad!" kojim je opredijeljeno povećanje minimalne zarade na 450 eura; predviđeno ukidanje doprinosa za zdravstveno osiguranje, kao i uvođenje neoporezivog dijela bruto zarade od 700 eura i progresivno oporezivanje zarada, ali i smanjenje poreskog opterećenja na zarade, sa sadašnjih preko 39 na 21 odsto.

Državni sekretar u MFSS Janko Odović kazao je da svako ljudsko biće ima pravo na dostojanstven život, kao i da je iskorenjivanje siromaštva obaveza svih članova društva koje ima za cilj da bude društvo socijalne pravde.

"Iskorjenjivanje siromaštva obaveza je Vlade Crne Gore, a sve u cilju da stvori društvo jednakih šansi i mogućnosti za sve", naveo je državni sekretar u MFSS Branko Krvavac.

Bonus video: