PODRŠKA TRADICIJI, PRIRODNIM POTENCIJALIMA I INOVATIVNIM RJEŠENJIMA

Javni poziv za podršku ruralnom turizmu ističe u utorak

"Pri odabiru onih kojima će sredstva biti dodijeljena prednost će imati zahtjevi koji imaju komercijalni potencijal, ali još nedovoljno kapaciteta da se nadmeću za finansijsku podršku putem kredita i fondova", kazali su iz ovog resora

1511 pregleda 0 komentar(a)
Foto: MEK
Foto: MEK

Javni poziv za podršku ruralnom turizmu ističe sjutra, saopšteno je iz Ministarstva ekonomskog razvoja.

Oni su pojasnili da je tim pozivom, koji uključuje tri mjere, predviđena finansijska podrška koja će osnažiti razvoj lokalnih i regionalnih turističkih brendova u cilju bolje promocije Crne Gore kao destinacije, a sa stanovišta sve popularnijeg ruralnog turizma.

Kako navode, mjere podrške imaju za cilj pružanje što boljih autentičnih iskustava turistima kroz spoj tradicionalnih vrijednosti koje baštinimo, prirodnih ljepota koje posjedujemo i inovativnih rješenja kojima ćemo sve više posvećivati pažnju.

"Pri odabiru onih kojima će sredstva biti dodijeljena prednost će imati zahtjevi koji imaju komercijalni potencijal, ali još nedovoljno kapaciteta da se nadmeću za finansijsku podršku putem kredita i fondova", kazali su iz ovog resora.

Na ovaj način, ističu da žele da osnaže one oblike turizma koji su se, posebno tokom pandemije, istakli kao sve popularniji kod velikog broja turista iz cijelog svijeta.

"Program uključuje tri mjere podrške i to: Organizovanje etno sajmova – ukupna opredijeljena sredstva za realizaciju ove mjere iznose 20.000 eura, razvoj inovativnih turističkih proizvoda u ruralnim područjima - ukupna opredijeljena sredstva za realizaciju ove mjere iznose 30.000 eura i unapređenje kvaliteta usluga i ponude u ruralnom turizmu - ukupna opredijeljena sredstva za realizaciju ove mjere iznose 50.000 eura", navodi se u saopštenju Ministarstva.

Jedan od ciljeva ovih mjera je, navode oni, prevazilaženje sezonalnosti, ali i jačanje nedovoljno razvijene ponude u nekim dijelovima Crne Gore.

Više detalja zainteresovani mogu pronaći na sajtu Ministarstva ekonomskog razvoja.

Preporučujemo za Vas