Vlada danas o Damjanoviću

Ministarstvo finansija i socijalnog staranja nije raspisalo konkurs za direktora UPC u punom mandatu, niti imenovalo pomoćnike v.d direktora

22421 pregleda 39 reakcija 26 komentar(a)
Zavidni rezultati u suzbijanju šverca cigareta i droge: Aleksandar Damjanović, Foto: Savo Prelević
Zavidni rezultati u suzbijanju šverca cigareta i droge: Aleksandar Damjanović, Foto: Savo Prelević

Vlada danas treba da odluči da li će v.d. direktora Uprave prihoda i carina (UPC) Aleksandru Damjanoviću produžiti mandat u tom stanju.

Damjanović je na toj poziciji šest mjeseci, ali resorno Ministarstvo finansija i socijalnog staranja (MFSS) nije raspisalo konkurs za direktora UPC u punom mandatu, niti imenovalo pomoćnike v.d direktora.

Prema nezvaničnim saznanjima “Vijesti” MFSS će konkurs za direktora te institucije i angažovanje njegovih pomoćnika raspisati “kada se za to steknu zakonski i objektivno mogući uslovi”.

Navodno, i pomoćnici će biti imenovani kada se za to steknu uslovi, a čitava procedura će biti sprovedena u roku.

Stekli su se zakonski uslovi za raspisivanje konkursa i imenovanje pomoćnika.

Damjanović je nedavno “Vijestima” kazao da je od početka mandata radio bez ijednog pomoćnika, iako je postavljen na čelo tri nekadašnje uprave - poreske, carina i Uprave za igre na sreću.

Tada je objasnio i da je MFSS krajem jula predložio svoj tim i da će rezultati Uprave biti još bolji kada Vlada izabere pomoćnike direktora koji će rukovoditi sektorima.

UPC je, od kada je Damjanović na njenom čelu, napravio zavidne rezultate na suzbijanju šverca cigareta i droge.

Bonus video: