Inicijativa zaposlenih Spajiću i Krivokapiću: Vratiti Damjanovića na čelo UPC

Zaposleni su sakupili nekoliko stotina potpisa, a akcija sakupljanja biće nastavljena. Organizovaće se i prikupljanje potpisa građana

35871 pregleda 138 komentar(a)
Damjanović, Foto: Savo Prelević
Damjanović, Foto: Savo Prelević

Zaposleni u Upravi prihoda i carina (UPC) predaće sjutra inicijativu ministru finansija i socijalnog staranja Milojku Spajiću da preispita svoju odluku i na čelo UPC vrati Aleksandra Damjanovića.

Inicijativa će biti predata i predsjedniku Vlade Crne Gore, Zdravku Krivokapiću.

Tekst inicijative
Tekst inicijativefoto: Vijesti

Vlada je 21. oktobra na elektronskoj sjednici za vršioca dužnosti (v.d.) direktora UPC imenovala Milenu Petričević, dok je odlučeno da se dosadašnjem v.d. Aleksandru Damjanoviću ne produži mandat. To je urađeno na predlog Spajića.

Krivokapić i Spajić
Krivokapić i Spajićfoto: Gov.me/Zoran Đurić

Zaposleni su tokom današnjeg dana sakupili nekoliko stotina potpisa, a akcija sakupljanja biće nastavljena i sjutra.

Organizovaće se i prikupljanje potpisa građana.

Izvor "Vijesti" iz UPC je kazao da je objasnio da će akcija sakupljanja potpisa biti nastavljena sjutra jer svi zaposleni danas nisu znali da je inicijativa pokrenuta.

"Postavljanjem magistra Aleksandra Damjanovića za vršioca dužnosti direktora UPC zadobili ste dodatnu podršku građana Crne Gore, samim tim i podršku državnih službenika. Obzirom da je Damjanović svojim posvećenim radom, stručnošću, dao doprinos povećanju profesionalnog i moralnog kredibilteta UPC, povećanju budžetskih prihoda, rukovodeći se pri tom isključivo interesima države i njenih građana, ovim putem podnosimo inicijativu, a sve u cilju njegovog daljeg radnog angažovanja ne mjesto direktora UPC", piše u inicijativi u koju "Vijesti" imaju uvid.

Bonus video: