Turizam dobra prilika za poslovnu saradnju Crne Gore i Albanije

Kašćelan i Kurtezi su naveli da građani dvije zemlje dijele, između ostalog, i brojne istorijske i porodične veze, ali i evropsku perspektivu

1928 pregleda 0 komentar(a)
Kurtezi i Kašćelan, Foto: Prijestonica Cetinje
Kurtezi i Kašćelan, Foto: Prijestonica Cetinje

Odnosi Crne Gore i Albanije tradicionalno su dobri i prijateljski, a saradnja se može dodatno unaprijediti u sektoru turizma, ocijenili su gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan i albanski ambasador Ridi Kurtezi.

Kašćelan i Kurtezi su naveli da građani dvije zemlje dijele, između ostalog, i brojne istorijske i porodične veze, ali i evropsku perspektivu, te dobre prilike za poslovnu saradnju i zajedničke projekte, posebno u sektoru turizma.

"Kašćelan i Kurtezi uvjereni su da će Crna Gora i Albanija nastaviti da jačaju saradnju u svim oblastima od obostranog značaja, čemu u punom kapacitetu doprinose crnogorska i albanska manjina u objema zemljama", navodi se u saopštenju Prijestonice.

Kašćelan je upoznao Kurtezija da se nedavno susreo sa predsjednikom Crnogorske zajednice u Albaniji Marinkom Ćulafićem, te je iznio očekivanja da će ambasador pomoći da se uvaži značaj i status koji ova organizacija ima za naše građane u Albaniji.

Kašćelan je predstavio i investicione potencijale Cetinja, sa posebnim osvrtom na biznis zonu u Obodu, kao i na lokaciju gdje se nekada nalazio hotel Lokanda, a gdje je planirana gradnja njegove savremene replike.

Bonus video: