Dabović: Iznos od 2,1 milion je u okviru datih instrukcija MFSS

Predstavnici DRI potvrdili informacije poslanika Dejana Đurovića (DF) da je bio načelni dogovor sa bivšim premijerom Duškom Markovićem da se u zgradu u blizini NLB banke u centru grada dva sprata obezbijede za DRI. Nisu komentarisali informacije da je taj posao stopirala bivša predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica koja je željela te prostorije za Vrhovni sud

7858 pregleda 0 komentar(a)
Dabović, Foto: Luka Zeković
Dabović, Foto: Luka Zeković

Odbor za ekonomiju podržao je danas nacrt budžeta Državne revizorske institucije (DRI) koji je u iznosu od 2,13 miliona eura.

Predsjednik Senata DRI Milan Dabović je kazao da je iznos koji su predložili u okviru limita potrošnje utvrđenog instrukcijama za planiranje budžeta za 2022. godinu koje je dalo Ministarstvo finansija i socijalniog staranja.

"Od te sume 1,6 miliona je za realizaciju godišnjeg plana revizija, za strateški plan i obuke 91.400 hiljada i za stručno operativne poslove 378,8 hiljada", kazao je Dabović, dodajući da najveći dio novca je usmjene na zarade zaposlenih i to novca se troši na zarade u iznosi od 1,57 milion.

Na sjednici je opet otvorena priča o poslovnom prostru DRI. Zdenka Popović (Demokrate) je podsjetila da je ranije u budžetu bilo planirano oko četiri miliona za novu zgradu i da odbor traži da se u budžetu nađe novac za DRI.

Dejan Đurović (DF) pitao je predstavnike Senata DRI da li je tačna informacija da je bio usmeni dogovor sa bivšim premijerom Duškom Markovićem da se u zgradu u blizini NLB banke dva sprata obezbijede za DRI i da je taj posao stopirala bivša predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica koja je željela te prostorije za Vrhovni sud.

Član Senata DRI Branislav Radulović je potvrdio informacije Đurovića da su tražili te prostorije ukazujući da ta zgrada i danas stoji prazna. On nije komentarisao navode u vezi Medenice.

"To je jedan od najreprezentativnijih zgrada koja propada i treba postaviti pitanje šta se sa tom zgradom dešava", rekao je Radulović.

Đurović je kazao da bi to bilo jeftinje i da o tome i dalje treba razmisliti, dok je Dabović predložio da oni dostave odboru svoj predlog u vezi ovog pitanja.

Đurović je rekao da DRI nije imala autoriteta da se u tom trenutku suprotstavi Medenici što je negirao član Senata DRI Zoran Jelić.

"DRI je nezavisna institucija i dali smo negativno mišljenej na reviziju rada sudstva", kazao je Jelić.

Đurović mu je odgovorio da je ta revizija objavljena 10.septembra prošle godine nakon smjene vlasti.

Bonus video: