akcija sprovedena tokom vikenda

Inspekcija kontrolisala podgoričke lokale: Izrečene 24 novčane kazne, podnijeta krivična prijava...

Kontrolisano sprovođenje epidemioloških, odobrenja za obavljanje djelatnosti, izdavanje računa, kao i konzumiranje duvanskih proizvoda u zatvorenom prostoru

7787 pregleda 14 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Turistička inspekcija je tokom petka i subote veče u 60 podgoričkih lokala kontrolisala primjenu epidemioloških mjera i poslovanje ugostiteljskih objekata i tom prilikom utvrdila 11 nepravilnosti, te izrekla 24 novčane kazne.

Kako je saopšteno iz Uprave za inspekcijske poslove (UIP), kontrolisano je sprovođenje epidemioloških, odobrenja za obavljanje djelatnosti, izdavanje računa, kao i konzumiranje duvanskih proizvoda u zatvorenom prostoru.

"Tom prilikom ova inspekcija kontrolisala je 60 ugostiteljskih objekata, pri čemu je utvrđeno 19 nepravilnosti. Zbog neposjedovanja jednog od uslova iz nacionalne digitalne kovid potvrde Turistička inspekcija je podnijela jednu krivičnu prijavu", kazali su.

Ova inspekcija je zbog nenošenja zaštitnih maski od strane zaposlenog osoblja i zbog nedozvoljene konzumacije duvanskih proizvoda u objektu podnijela pet zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka, kao i 24 prekršajna naloga u iznosu od 9.700 eura.

"Turistička inspekcija će u narednom periodu nastaviti sa kontrolama ugostiteljskih objekata, a kada je riječ o kovid potvrdama podsjećamo sve ugostistelje da moraju obezbijediti jedno lice koje će kontrolisati sprovođenje mjera u lokalu, te da zaposleni moraju imati kovid potvrdu isto tako kao i njihovi gosti. Za sve nepravilnosti pozivamo građane da prijave na besplatni broj kol centra Uprave za inspekcijske poslove 080 555 555", poručili su iz UIP.