Spajić: Postoji fiktivan broj nezaposlenih, uradićemo reviziju

Tvrdio i da je mjesec ranije saopštio Damjanoviću da mu neće biti produžiti mandat i da mu je ponudio novu funkciju, te da mu je Damjanović kazao da bi to bilo unapređenje za njega

18823 pregleda 22 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Do kraja godine biće urađena revizija nezaposlenosti, jer postoji fiktivan broj nezaposlenih koji su se prijavljivali samo zbog pomoći koju smo dijelili. Tada ćemo imati tačan broj i stopu nezaposlenosti, kazao je ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić odgovarajući na pitanja poslanika u Skupštinu vezi sa temom "Kadrovska politika i reforme u MFSS".

On je naveo i da će neto javni dug na kraju ove godine iznositi 76 odsto BDP-a, i da će to biti prvi put da se javni dug smanjuje od obnove nezavisnosti 2006. godine.

Prema dokumentu ministarstva, neto javni dug na kraju prošle godine iznosio je 84,34 odsto. Neto javni dug je javnu dug umanjen za depozite koje država ima u tom trenutku.

Poslanik Demokrata Momo Koprivica je najavio da će njihov poslanički klub predati u skupštinsku proceduru predlog zakona kojim će majkama sa troje i više djece biti vraćene naknade koje su im ukinute za vrijeme bivše vlasti.

Spajić je kazao da je saglasan sa tim predlogom, kao i da u budžetu za ovu godinu ima novca za tu namjenu a biće i u budžetu za narednu koju će uskoro predati parlamentu.

Poslanicu Građanskog pokreta URA Božanu Jelušić, kao i poslanika SDP-a Raška Konjevića interesovalo je zbog čega nije produžen mandat dosadašnjem v.d. direktoru Uprave prihoda i carina Aleksandru Damjanoviću, ako je prethodno dobijao samo pohvale za svoj rad, kao i na osnovu kojih referenci je na to mjesto prodložio Milenu Petričević.

Spajić je kazao da je sa Damjanovićem imao dobru saradnju, kao i da to nije bila optimalna funkcija za njega jer bi na novoj funkciji koju mu je predlagao mogao da više doprinese.

On je tvrdio i da je mjesec ranije saopštio Damjanoviću da mu neće biti produžiti mandat i da mu je ponudio novu funkciju, te da mu je Damjanović kazao da bi to bilo unapređenje za njega.

"Mi se ovdje dobro znamo i znamo koliko ko može. Ne može biti da je rješenje koje ste Vi našli za ovu instituciju optimalnije od Damjanovića. To ne može da bude razlog da se mandat ne produži", kazao je Konjević.

Ministar nije komentarisao, na pitanje Konjevića, navode da je razlog za neprodužavanje mandata popis cigareta u slobodnoj zoni Luke Bar.

Bonus video: