Šeraton neće otvarati ni ove sezone

Kolašinski hotel zatvoren je na početku pandemije, a od tada nema informacija o planovima za dalji rad

9801 pregleda 9 komentar(a)
Foto: Dragana Šćepanović
Foto: Dragana Šćepanović

Hotel “Four Points by Sheraton” u Kolašinu najvjerovatnije neće biti otvoren ni za predstojeću turističku sezonu.

To su informacije koje imaju u lokalnoj Turističkoj organizaciji (TO).

Taj hotel sa četiri zvjezdice zatvoren je na početku pandemije, a od tada nije bilo zvaničnih informacija o planovima za njegovo ponovno otvaranje. Na ulazu u objekat još stoji odluka o produženju privremenog zatvaranja i pružanju ugostiteljskih usluga “zbog pogoršanja epidemiološke situacije”, od 1. decembra 2020. godine. U njoj piše i da će hotel biti zatvoren do kraja marta 2021. godine. No, ni poslije tog datuma ni radnici, ni nadležni za kolašinski turizam nijesu dobili zvanična obavještenja o mogućnosti otvaranja hotela.

Direktor TO Aleksandar Vlahović kaže da je zatvaranje tog objekata veliki hendikep za turističku ponudu.

”Taj hotel je generisao značajan broj noćenja prethodnih godina. Kolašinu trenutno nedostaje, prije svega, kvalitetan hotelski smješaj visoke kategorije. Prema trenutnim informacijama, ni za predstojeću turističku zimu hotel neće biti otvoren”, kazao je “Vijestima” Vlahović.

On podsjeća da u Kolaštinu, osim tog, postoje još po dva hotela sa četiri i tri zvjezdice. Kapacitet “Four Points by Sheraton” je 150 ležajeva.

Oko 20 zaposlenih u tom objektu, kako su nazvanično kazali “Vijestima” neki od njih, takođe nemaju informacije o planovima poslodavaca niti o svom daljem statusu, nakon što im isteknu ugovori. Angažovani su ugovorima o radu na određeno vrijeme do kraja ove godine. Najavljuju da će ubrzo zatražiti zvanične odgovore od vlasnika hotela.

Bonus video: