Direktori Luke Bar, Srbija Kargo i Montecargo potpisali sporazum o međunarodnoj saradnji

Cjelokupna saradnja, koja je u posljednjih godinu dana u značajnom zamahu, realizuje se, kako navode, uz konstantnu podršku državnih organa i resornih ministarstava obje države

7727 pregleda 2 komentar(a)
Sa potpisivanja sporazuma, Foto: Luka Bar
Sa potpisivanja sporazuma, Foto: Luka Bar

Bolje uvezivanje svih učesnika transportnog lanca na strateškom pravcu Beograd - Bar, te prevazilaženje svih potencijalnih problema bili su teme sastanka koji su danas održali predstavnici "Luka Bar" AD, "Trans cargo logistic", "Montecargo" AD, " Srbija Kargo" AD, Infrastrukture željeznice Srbije, kao i Željezničke infrastrukture Crne Gore.

Kao rezultat pregovora, od strane direktora "Luka Bar" AD, "Srbija Kargo" AD i "Montecargo" AD potpisan je trilateralni sporazum o međunarodnoj saradnji učesnika transportno - logističkog lanca.

Kako su kazali iz Luke Bar, ovom sastanku, koji se održao na Zlatiboru, prisustvovali su i predstavnici državnih organa Crne Gore i državnih organa Srbije: državni sekretar u Ministarstvu kapitalnih investicija, Zoran Radunović i v.d. pomoćnika ministra za inspekcijski nadzor u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Aleksandar Adamović.

Cjelokupna saradnja, koja je u posljednjih godinu dana u značajnom zamahu, realizuje se, kako navode, uz konstantnu podršku državnih organa i resornih ministarstava obje države.

"Tema sastanka se odnosila na što bolje uvezivanje svih učesnika transportnog lanca, na strateškom pravcu Beograd- Bar, te prevazilaženje svih potencijalnih problema. Projekat ZI JIN Bor- željeznički transport Bor- Bar- Bor- Realizacija projekta tokom 2021.godine, sa zahtjevima za unaprijeđenje projekta i u 2022.godini, poslovni je aranžman od izuzetnog značaja za crnogorsku i srpsku privredu", kazali su iz Luke.

"Svi učesnici skupa su sa zadovoljstvom konstatovali da je zajedničkim angažovanjem moguće odgovoriti zahtjevima kineskog partnera ZI JIN Bor i njihovim najavama za narednu godinu, koje su izuzetno optimistične", zaključuju.

Bonus video: