Jandreoski sa Bokeškim forumom: Zajedno do boljitka u Tivtu

"Predstavnici BF-a došli su sa četiri, za njih značajne teme - koncesija, zapošljavanje lokalnog stanovništva, imovinsko-pravni sporovi i sponzorstvo lokalnog košarkaškog kluba", rekao je Jandreoski

2689 pregleda 1 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Aerodromi Crne Gore
Sa sastanka, Foto: Aerodromi Crne Gore

Izvršni direktor Aerodroma Crne Gore (ACG) Goran Jandreoski i njegovi saradnici sastali su se sa predstavnicima Bokeškog Foruma (BF) – jedne od građanskih listi koje čine vladajuću koaliciju u opštini Tivat, kako bi razgovarali o važnim infrastrukturnim projektima na tivatskom aerodromu.

Na sastanku je, kako je saopšteno iz ACG, bilo riječi o mogućim zajedničkim ulaganjima u bolji život građana Tivta.

Jandreoski je predsjednika, potpredsjednika i člana Glavnog odbora BF-a - Andriju Petkovića, Igora Radoševića i Vedrana Božinovićam upoznao sa činjeničnim stanjem – da rješavanje imovinsko pravnih odnosa i odluka hoće li se ići u koncesije aerodroma ili ne, a što je trenutno u fokusu pažnje tivatske političke scene, nije u njegovoj, niti nadležnosti Aerodroma Crne Gore.

"Predstavnici BF-a došli su sa četiri, za njih značajne teme - koncesija, zapošljavanje lokalnog stanovništva, imovinsko-pravni sporovi i sponzorstvo lokalnog košarkaškog kluba. Saopštio sam im da sam upoznat sa svim sporovima vezanim za zemljište, ali i da ACG nijesu odgovorni za to, a kada su koncesije u pitanju da ću zastupati interese države, koja će odlučiti u kom smjeru će Aerodromi da se razvijaju", rekao je Jandreoski.

On je predstavnicima BF-a rekao i da je kompanija odlučila da sponzorstvima ne zadovoljava interese pojedinaca, već da su spremni, ako bude trebalo, da sponzorišu državne timove ili Olimpijski komitet Crne Gore.

"Predložio sam im i da, ukoliko se zaista staraju za poboljšanje kvaliteta građana, skupa realizujemo neki infrastrukturni projekat na tivatskom aerodromu, pošumimo neki predio, napravimo park, pristupni put, obezbijedimo autobus koji bi saobraćao od aerodroma do grada…Tim povodom i sjutra nastavljamo sastanak, u Tivtu", rekao je izvršni direktor ACG.

Petković je tokom sastanka sa čelnicijma ACG, kazao da su koncesija i neriješeni imovinsko-pravni odnosi pitanja koja muče građane Tivta, navodeći da su za njih od veoma važnog značaja buduće investicije koje ACG planiraju u Tivtu, kako bi poboljšali život lokalne zajednice.

"Vjerujem da smo danas uspjeli da, na obostrano zadovoljstvo, sa direktorom Jandreoskim riješimo određene nesporazume i da je sve ovo dobra polazna osnova za buduće akcije", rekao je Petković izražavajući uvjerenje da je to tek prvi u nizu razgovora, koji će, kako vjeruje, dovesti do rješenja svih problema.

Bonus video: