DPS: Bivša članica Delević bi da se sveti, zakon se tumači suprotno interesima djece

"Postupajte po svojoj savjesti i u interesu djece, a ne u interesu jedne odlazeće strukture ministarstva u kojem ste po ugovoru privremeno angažovani", poručili su iz DPS-a

3696 pregleda 4 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Komisija za zdravstvo i socijalnu politiku Demokratske partije socijalista (DPS) reagovala je povodom jučerašnjeg saopštenja Nine Delević, predsjednice Upravnog odbora Centra za socijalni rad za opštine Nikšić, Plužine i Šavnik, kazavši da je sadržaj tog dokumenta upravo potvrda njihovih prethodnih navoda.

Kazali su da Delević, za koju navode da je bivša članica DPS-a, zbog "takvog odnosa prema istini" nikada i nije mogla da napreduje u toj partiji. Smatraju i da im se sada pokušava svetiti, "koristeći nekompetentnog ministra Spajića i njegovog kontroverznog sekretara Odovića".

"Stav iz neukog saopštenja 'da se radi o normativnom okviru, koji je DPS kreirala prethodnih 30 godina, a koji onemogućava isplatu dodatka za djecu koja su korisnici prava na ličnu invalidninu ili dodatka na njegu i pomoć, ukoliko se ne nalaze na redovnom školovanju', upravo potvrđuje ono što smo napisali u prethodnom saopštenju a odnosi se na vašu interpretaciju kojom ćete korisnike prava na ličnu invalidninu i dodatka na njegu i pomoć ostaviti bez dječijeg dodatka", saopšteno je iz DPS-a.

Kazali su da je način na koji Delević tumači normu u "potpunoj suprotnosti sa interesom korisnika, dakle djece ometene u razvoju".

"A osobi koja se u brojnim dopisima predstavljala lažno kao savjetnik ministra finansija i socijalnog staranja, iako joj je uloga definisana ugovorom čiji faksimil dostavljamo (a što je daleko od pozicije savjetnika) poručujemo: Vjerujemo da imate ambicije da postanete savjetnik, i da zato branite neodbranjivo - ukidanje dječijeg dodatka za osobe kojima je on najpotrebniji - ali sve i da se sjutra raspiše oglas za prijem u radni odnos, za još uvijek upražnjeno mjesto 'savjetnika', sigurni smo da onaj ministar koji bude na čelu resora, kada se bude vršio odabir kadrova, neće izabrati Vas", dodaju iz DPS-a.

Ugovor koji je dostavio DPS
Ugovor koji je dostavio DPSfoto: DPS

"Zato postupajte po svojoj savjesti i u interesu djece, a ne u interesu jedne odlazeće strukture ministarstva u kojem ste po ugovoru privremeno angažovani", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: