Ljiljanić novi v.d. Monteputa umjesto Mujovića; DF: On je član buduće stranke Krivokapića i Spajića

"Odlazeći premijer Zdravko Krivokapić po ko zna koji put prekršio koalicioni sporazum parlamentarne većine", navodi se u reagovanju Demokratskog fronta.

21541 pregleda 50 komentar(a)
Foto: Monteput
Foto: Monteput

Vršilac dužnosti direktora državnog preduzeća Monteput od danas je Milan Ljiljanić, odlluka je Vlade Crne Gore, koja je objavljena u Službenom listu.

On će na toj poziciji zamijeniti Jonuza Mujevića.

Tokom zadnjih dana mandata tadašnjeg premijera Duška Markovića, 27.oktobra prošle godine, tadađnji saziv Vlade je produžio mandat Mujeviću.

Ljiljanić je diplomirani inženjer građevinarstva.

Vlada Crne Gore imenovala je 1.oktobra novi Odbor direktora kompanije "Monteput" i na predlog Ministarstva kapitalnih investicija smijenila članove dosadašnjeg odbora.

Vlada je razriješila Nikolu Divanovića, Zahita Ličinu i Nikolu Đurovića, a na njhovo mjesto imenovala Aleksandra Božovića, Stefana Mitrovića i Snežanu Raičević.

DF: Krivokapić prekršio koalicioni sporazum, Ljiljanić član njegove buduće stranke

"Odlazeći premijer Zdravko Krivokapić po ko zna koji put prekršio koalicioni sporazum parlamentarne većine", navodi se u reagovanju Demokratskog fronta.

Milan Ljiljanić bi, prema njima, trebalo da "pojača redove stranke u formiranju koju ovih dana ubrzano konstituišu ministar Spajić i djeca Zdravka Krivokapića".

"Ovakvo kabadahijsko ponašanje odlazećeg premijera najbolje govori o tome kome je stalo do funkcija, i ko je, uzurpirajući poziciju premijera, kroz klasičnu zloupotrebu službenog položaja nastavio privatizovanje institucija", kazali su iz DF-a.

Tvrde da skoro dva mjeseca premijer Krivokapić "nije želio da uvrsti u dnevni red Vlade predlog Ministarstva saobraćaja i kapitalnih investicija za imenovanje direktora Monteputa, shodno koalicionom sporazumu".

"Nego je zajedno s ministrom Spajićem imenovao budućeg stranačkog funkcionera Ljiljanića, potvrdivši da nije dostojan funkcije koju obavlja. Zato želimo da poručimo crnogorskoj javnosti da upravo oni, koji su nas optuživali za navodno pozicioniranje po dubini, za njihovu stranku u formiranju uzeli su Upravu za šume, Barsku plovidbu, Kotorsku plovidbu, Upravu za carine, Monstat, Monteput, Agenciju za ljekove i na desetine drugih sistema kojima kadriraju djeca Zdravka Krivokapića i Spajić", saopštio je DF.

Bonus video: