Uvezivanje nauke i privrede značajno za mala i srednja preduzeća

Sekulić je upoznala kosovskog kolegu sa projektom Biznis karavan koji Ministarstvo ekonomije realizuje prethodnih devet mjeseci i kazala da se upravo jedan od devet programa koje kroz karavan prezentujemo tiče uvođenja inovativnosti u MSP
0 komentar(a)
Besim Bećaj, Dragica Sekulić, Foto: Mek.gov.me
Besim Bećaj, Dragica Sekulić, Foto: Mek.gov.me
Ažurirano: 03.11.2017. 12:29h

Uvezivanje naučnih sa privrednim aktivnostima od velikog je značaja za razvoj malih i srednjih preduzeća, jer nauka može konkretno doprinijeti pojedinim privrednim granama, zaključeno je na sastanku ministarke ekonomije Dragice Sekulić i kosovskog ministra inovacija i preduzetništva, Besima Bećaja.

Iz Ministarstva ekonomije su saopštili da su se Sekulić i Bećaj sastali na marginama Konferencije o ekonomiji, koja je u četvrtak počela u Bečićima.

Na sastanku je zaključeno da je stimulisanje sektora malih i srednjih preduzeća (MSP), kroz različite programe podsticaja, od velikog značaja za unaprijeđenje proizvodnje.

"U tom smislu, naučni sektor može i treba jednim dijelom da bude okrenut privredi, dajući tako konkretan doprinos pojedinim granama industrije“, zaključeno je na sastanku.

Sekulić je upoznala kosovskog kolegu sa projektom Biznis karavan koji Ministarstvo ekonomije realizuje prethodnih devet mjeseci i kazala da se upravo jedan od devet programa koje kroz karavan prezentujemo tiče uvođenja inovativnosti u MSP.

"Preduzeća još u dovoljnoj mjeri ne prepoznaju važnost uvođenja inovacija i mi radimo na tome da se u tom smislu pristup poslovanju promijeni“, rekla je Sekulić.

Ona se sastala i sa makedonskim potpredsjednikom i ministrom ekonomije, Kočom Angjuševim i Krešnikom Bektešijem, sa kojima je razgovarala o mogućnostima unaprijeđenja saradnje dvije države.

Na sastanku je razgovarano o energetskim potencijalima dvije zemlje, a sagovornici su ocijenili i da je razvoj preduzetništva važan stub zdrave privrede.

Sekulić će, kako su podsjetili iz Ministarstva, danas učestvovati na panelu Konkurentnost i inovacije u okviru Konferencije o ekonomiji – Monetnegro 2017, koju u hotelu Splendid organizuje Privredna komora u saradnji sa Ministarstvom nauke.

Bonus video: