Lukić ponovo predsjednik Udruženja banaka

Za zamjenicu predsjednika izabrana je glavna izvršna direktorica Universal Capital banke Danijela Jović

2192 pregleda 1 komentar(a)
Lukić, Foto: UBCG
Lukić, Foto: UBCG

Glavni izvršni direktor Erste banke Aleksa Lukić izabran je u ponedjeljak za novog predsjednika Upravnog odbora Udruženja banaka (UBCG).

Na sjednici Odbora direktora UBCG za zamjenicu predsjednika izabrana je glavna izvršna direktorica Universal Capital banke, Danijela Jović.

Iz UBCG je saopšteno da je prethodne, vrlo izazovne dvije godine, uspješno tu funkciju obavljao glavni izvršni direktor Zapad banke, Mladen Rabrenović.

Lukić je kazao da mu je čast i odgovornost predstavljati bankarsku industriju u narednom periodu koji će biti izazovan za cijelo društvo.

„Zajedno sa kolegama radiću na jačanju aktivnog doprinosa bankarskog sektora oporavku ekonomije i pokretanju ekonomskog rasta i razvoja, kao i na ispunjavanju misije UBCG – učvršćivanju saradnje sa relevantnim organizacijama i institucijama, promovisanju evropske bankarske prakse i dobrih poslovnih običaja“, najavio je Lukić.

Lukić je karijeru u finansijskom sektoru gradio od 1999. na različitim upravljačkim funkcijama. Na poziciju predsjednika Upravnog odbora UBCG dolazi kao glavni izvršni direktor Erste banke, što obavlja od 2010. godine.

Prethodno je bio komercijalni izvršni direktor, a član je menadžmenta od osnivanja banke 2002. godine. Ovo je drugi put da je Lukiću povjeren mandat predsjednika UO UBCG, nakon što je tu funkciju obavljao od 2012. do 2016. godine.

Bonus video: