"Suza" se javila za Bjelasicu radu

Direktor Uprave za vode Damir Gutić kaže da su dobili kvalitetnu ponudu i da očekuje pokretanje proizvodnje mineralne vode
305 pregleda 0 komentar(a)
Bjelasica Rada, Foto: Arhiva Vijesti
Bjelasica Rada, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 01.11.2017. 19:38h

Na javni oglas za davanje koncesije za izvorište Čeoče u opštini Bijelo Polje, koji je juče istekao, pristigle su tri ponude od kojih je jedna bila neblagovremena i nije uzeta u razmatranje, dok su ponude firmi Water group iz Kolašina i WBR Grafika iz Bijelog Polja uzete u razmatranje.

Osnivači firme Water group su Miro Perović, Boris i Igor Rašković. U okviru firme Water group posluje fabrike vode “Suza”.

Osnivač VBR Grafika su Milan i Vukadin Rakočević, a firma se bavi štamparskom djelatnošću.

Ponude te dvije firme bile su blagovremene, potpune i ispavne. Komisija za rangiranje ponuda će u zakonskom roku narednih dana odrediti prvorangiranog ponuđača.

Direktor Uprave za vode Damir Gutić “Vijestima” je kazao da mu je drago što su dobili ponude koje zadovoljavaju sve uslove koji su bili propisani javnim oglasom, te da očekuje da se ponovo biti pokrenut proces proizvodnje mineralne vode u Bijelom Polju.

"To će imati višestruke pozitivne efekte na nivou opštine i države. Proces flaširanja vode u Crnoj Gori ovim će biti ponovo ojačan i ohrabren da zauzme jedno od vodećih proizvodnih mjesta”, naglasio je Gutić.

Izvorišta Čeoče u opštini Bijelo Polje, do kraja 2015. godine koristila je fabrika Bjelasica rada.

Ovaj poziv raspisan je 15. septembra, odnosno sedam dana nakon što Bjelasica Rada, u većinskom vlasništvu Eurofonda, bankrotirala. Stečaj u tom preduzeću pokrenut je u maju na zahtjev radnika koji potražuju 13 plata, koje mogu naplatiti iz stečajne mase.

Prvi poziv za dodjelu koncesije raspisan je u maju 2016. godine, ali on nije uspio jer nije bilo zainteresovanih ponuđača. Maksimalni rok za korišćenje tog izvorišta je 30 godina.

Na oglasu stečajne uprave za prodaju imovine fabrike javio se samo Elmir Bektašević, ali je uslovio ponudu dobijanjem koncesije i kredita. Ukoliko njegova ponuda zbog toga bude odbijena, biće raspisan novi oglas.

Bonus video: