Krivokapić: Razvojem infrastrukture do intenzivnijeg ekonomskog rasta i razvoja

Premijer istakao kako je važno da se raspoloživa finansijska sredstva usmjere na strateški značajne projekte koji će imati najveći uticaj na društveno-ekonomski razvoj i ispunjenje obaveza iz procesa pristupanja EU

4639 pregleda 0 komentar(a)
Sa sjednice, Foto: Saša Matić/Vlada Crne Gore
Sa sjednice, Foto: Saša Matić/Vlada Crne Gore

Razvoj infrastrukture u oblastima od značaja za intenzivniji ekonomski rast i razvoj jedan je od najznačajnijih strateških ciljeva Crne Gore, kazao je premijer Zdravko Krivokapić.

"Pripremom Jedinstvene liste prioritetnih infrastrukturnih projekata, na kojoj svi resori posvećeno rade, doprinijećemo sagledavanju i realizaciji važnih projekata u oblasti saobraćaja, energetike, zaštite životne sredine, društvenim djelatnostima, poput obrazovanja, zdravstva, pravde, rada i socijalnog staranja, kao i digitalnoj infrastrukturi”, kazao je Krivokapić na današnjoj, drugoj sjednici Nacionalne investicione komisije.

Premijer je kazao, kako je saopšteno iz Vlade, da je veoma važno, imajući u vidu ograničene domaće i međunarodne izvore finansiranja razvoja infrastrukture, da se raspoloživa finansijska sredstva usmjere na strateški značajne projekte koji će imati najveći na društveno-ekonomski razvoj i na ispunjenje obaveza iz procesa pristupanja Evropskoj uniji.

Članovi Nacionalne investicione komisije su razmotrili i usvojili Polugodišnji izvještaj o radu tog tijela i analizirali Informaciju o ažuriranju Jedinstvene liste prioritetnih infrastrukturnih projekata.

Na sjednici je, dodaje se, ukazano na važnost pravovremenog planiranja projekata za finansiranje u okviru Ekonomskog i investicionog plana za Zapadni Balkan. U tom kontekstu je razmotrena dinamika učešća resornih ministarstava u pozivima koji se objavljuju kroz Zapadnobalkanski investicioni okvir.

Bonus video: