MA: Imovina koja je stvarana 27 godina ulazi u stečajnu masu

Angažovani radnici su pitali Jandreoskog da li predlaže da hangar, avione, alate, materijale i ostalu opremu istope kao staro gvožđe ili presele na neku drugu lokaciju

12275 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Angažovani u Montenegro Airlinesu u stečaju saopštili su da je imovina, koju izvršni direktor Aerodroma Goran Jandreoski predlaže da presele, stvarana 27 godina, i da ulazi u stečajnu masu iz koje bi bivši radnici trebalo da naplate zaostala potraživanja.

Angažovani radnici MA u stečaju su reagovali na informaciju da je Jandreoski jednostrano raskinuo ugovore sa MA o zakupu zamljišta na kojem se nalaze hangar i kancelarije bivše nacionalne avio-kompanije i naložio stečajnoj upravi da u roku od 30 dana oslobodi te objekte.

„Da li znate da je imovina koju nam predlažete da istopimo ili preselimo stvarana 27 godina i da ulazi u stečajnu masu iz koje bi bivši radnici MA trebalo da naplate svoja zaostala potraživanja, a to su, sedam mjesečnih zarada i nepovezani radni staž od oktobra 2017. godine do uvođenja stečaja“, naveli su angažovani radnici u obraćanju Jandreoskom.

Angažovani radnici su u vezi sa jednostranim raskidom ugovora o zakupu zemljišta između MA i Aerodroma i zahtjevom da u roku od 30 dana zemljište oslobode od lica i stvari, pitali Jandreoskog da li predlaže da hangar, avione, alate, materijale i ostalu opremu istope kao staro gvožđe ili presele na neku drugu lokaciju.

„Možda imate savjet gdje“, pitali su angažovani radnici MA u stečaju.

Bonus video: