Bugarska dodijelila Pljevljima bespovratno 35.000 eura

Osnovni prioritet i cilj projekta je, kako navode iz ambasade Bugarske u Crnoj Gori, održivo upravljanje prirodnim resursima, zaštita i očuvanje prirodne sredine i održivo upravljanje vodama i otpadom kroz uvođenje inovativnih čistih tehnologija

2283 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Ambasada Republike Bugarske u Crnoj Gori
Foto: Ambasada Republike Bugarske u Crnoj Gori

Bugarska je dodijelila 35.430 eura bespovratnih sredstava za finansiranje ekološki inovatovnog projekta.

Kako je saopšteno iz ambasade te države, juče je potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u sklopu bugarske zvanične razvojne pomoći za 2022. godinu, između Ministarstva vanjskih poslova Bugarske, kojeg predstavlja izvanredni i opunomoćeni ambasador Bugarske u Crnoj Gori Nj.E. Meglena Plugčijeva i gradonačelnika Pljevalja Igora Golubovića.

"Ugovorom je predviđeno finansiranje ekološki inovativnog projekta za rekreaciju i razonodu: "Pametno jezero – unapređenje ostrva kao energetski, ekološki i naučno održive oblasti". Projekat uključuje stvaranje informativnog centra u samom jezeru; organiziranje ljetne škole; ugradnja solarnih panela i baterija i uređaja za prečišćavanje vode, kao i elektronskog ekrana za obavještavanje o pokazateljima čistoće vode i vazduha itd", navodi se u saopštenju.

Osnovni prioritet i cilj projekta je, kako navode, održivo upravljanje prirodnim resursima, zaštita i očuvanje prirodne sredine i održivo upravljanje vodama i otpadom kroz uvođenje inovativnih čistih tehnologija.

"Od 2019. godine u okviru bugarske zvanične razvojne pomoći u Crnoj Gori finansirano je ukupno 8 projekata u vrijednosti od preko 320.000 eura", saopšteno je iz ambasade.

Bonus video: