Abazović: Za vraćanje u pogon Solane ne treba predug vremenski period

"Sve može, ali ne može stavom ne može ovo i ono i ne može pljačkom. Država ima raspoloženje, Opština Ulcinj, uz svu dobru volju ne može da menadžira Solanom, ne može ni Nacionalni park, to je pase priča"

6293 pregleda 7 komentar(a)
Dritan Abazović, Foto: Screenshot
Dritan Abazović, Foto: Screenshot

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović kazao je da za vraćanje u pogon Solane "Bajo Sekulić" ne treba predug vremenski period.

On je na sjednici Komisije za praćenje i kontrolu postupka privatizacije naveo da Opština Ulcinj i Nacionalni parkovi ne mogu da menadžiraju Solanom.

Abazović je naveo i da je potrebna ozbiljna kompanija koja može da uveže biznise.

"Mi moramo prvo da riješimo imovinsko-pravne odnose da bismo pošli korak dalje. Ako tražite dobru volju - ona postoji. Prihvatam da se sretnemo i da vidimo šta su solucije. Sa nerealnim zahtjevima nemojte dolaziti. Solana može da bude profitabilna. Ona i ne mora da bude profitabilna - nije ona hotel, restoran pa da traži profitabilnost, ona ima drugu vrijednost. Dakle, sada je došao ekspert iz Njemačke, možda ste ga upoznali, plaćen je od države Njemačke daće svoj uvid kako cijelu situaciju riješiti", naveo je Abazović.

On je dodao da postoji trošak za radnike, električnu energiju, objekte.

Abazović je naveo da se električna energija riješiti solarnim panelima, mini hidroelektranom..., kao i da se iskopa kanal kako bi se povezala Port Milena sa Bojanom...

"Sve može, ali ne može stavom ne može ovo i ono i ne može pljačkom. Država ima raspoloženje, Opština Ulcinj, uz svu dobru volju ne može da menadžira Solanom, ne može ni Nacionalni park, to je pase priča. Treba nam ozbiljna kompanija koja ima iskustva, koja može da uveže biznise, koja već ima određeno međunarodno tržište, da tamo plasira. Svakom turisti koji dođe treba da mu bude u ponudi da on može jedno jutro da provede u Solani i gleda flamingose i na taj način to može postati profitabilno", kazao je potpredsjednik Vlade.

Povezani članci

17. Decembar 2021.

Solana državna, Vlada obeštećuje akcionare?

Naveo je da će period rehabilitacije Solane trajati do pet godina.

"Radiće se sa gubicima, ili na niskom nivou, ali to je period rehabilitacije i ako za to ima volje mi smo spremni. Ako ne, ništa vidimo se na sudu. Sud nikome ne može da zabranimo, ali nećemo se libiti da se borimo svim sredstvima", naveo je Abazović.

Bonus video: