Bektašević želi Bjelasicu Radu

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Milutin Simović je prije sedam mjeseci kazao da bjelopoljska fabrika mineralne vode Bjelasica Rada mora ponovo da počne da radi
105 pregleda 1 komentar(a)
Milutin Simović, Bjelasica Rada, Foto: Jadranka Ćetković
Milutin Simović, Bjelasica Rada, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 31.10.2017. 20:03h

Za kupovinu cjelokupne imovine stečajnog dužnika Bjelasica Rada, po početnoj cijeni u iznosu od 2.551.357,55 eura, dostavljena je jedna ponuda koju je predao Elmir Bektašević iz Bijelog Polja.

U Privrednom sudu juče je otvorena ova ponuda dostavljena po javnom oglasu od 25. septembra ove godine.

“Navedeno je da je ponuda uslovljena dobijanjem koncesije za izvorišne vode, da ponuđač nema novčanih sredstava, ali da namjerava da traži kredit od institucija države. Ponuđač nije dostavio dokaz o uplati depozita od 5 odsto tražene cijene. Stečajni upravnik će se u vezi dostavljene ponude izjasniti u roku od osam dana”, saopšteno je iz Privrednog suda.

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Milutin Simović je prije sedam mjeseci kazao da bjelopoljska fabrika mineralne vode Bjelasica Rada mora ponovo da počne da radi. Simović je tada pominjao mogućnost oporavka fabrike, kroz prodaju putem stečaja.

Fabrika, u većinskom vlasništvu Eurofonda i formalno je bankrotirala 8. septembra ove godine. Stečaj u ovom preduzeće pokrenut je u maju na zahtjev radnika koji više od godinu nijesu primili zarade. Oni su tražili stečaj zbog neisplaćenih 13 neto plata u ukupnom iznosu od oko 250 hiljada eura i skoro pola miliona eura neuplaćenih doprinosa za period od osam godina.

Bonus video: