Opština Kotor podnijela Prijedlog intervencije "Osnaživanje nezaposlenih žena za preduzetništvo"

Iz Opštine su istakli da je vrijednost odobrenog projekta 44.018.16 eura i da će biti realizovan u periodu januar – mart 2022. godine

2720 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Opština Kotor podnijela je Prijedlog intervencije "Osnaživanje nezaposlenih žena za preduzetništvo" preko svog Lokalnog partnerstva za zapošljavanje (LPZ), saopšteno je iz njihove službe za informisanje.

To je urađeno u okviru projekta „World of Work in Monetengro: Paving the Road to Recovery“ finansiranog od strane Fonda za dobro upravljanje Vlade Velike Britanije – u okviru aktivnosti „Podrška razvoju ženskog preduzetništva“.

Iz Opštine su istakli da je vrijednost odobrenog projekta 44.018.16 eura i da će biti realizovan u periodu januar – mart 2022. godine.

U okviru pripremnih aktivnosti 23. novembra je održan trening za LPZ Kotor za jačanje kapaciteta lokalnog partnerstva za pripremu projektnih prijedloga u saradnji sa Međunarodnom organizacijom rada (MOR).

U periodu od 13. do 17. decembra organizovana je obuka za trenere koji će spovesti GET AHEAD obuku (Gender and Entrepreneurship Together) za 25 nezaposlenih žena sa teritorije opštine Kotor koje će biti odabrane putem Javnog konkursa.

"Prijedlogom intervencije je planirano da se nakon obuke, a shodno kriterijumima koji će blagovremeno biti objavljeni, dodatno podrži razvoj ženskog preduzetništva u opštini Kotor, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Opštine Kotor Vladimira Jokića.

Bonus video: