prihvaćen i amandman za rekonstrukciju postrojenja za tretman otpadnih voda

Usvojeni amandmani Božovića: Država će pomoći rekonstrukciju bazena na Pizani, ali i gradnju vrtića u Dubovici

Kako se navodi u obrazloženju, Opština Budva ulaže napore da sačuva od propadanja otvoreni bazen, zato je neophodno izdvojiti značajna sredstva kako bi se bazen doveo u adekvatno stanje za nesmetano bavljenje vodenim sportovima

13168 pregleda 7 komentar(a)
Budva (Ilustracija), Foto: Shutterstock
Budva (Ilustracija), Foto: Shutterstock

Ministarstvo finansija prihvatilo je amandmane poslanika Demokratskog fronta Mila Božovića kojim je traženo da naredne godine država Crna Gora za četiri miliona eura pomogne tri konkretna projekta u Budvi- rekonstrukciju gradskog bazena na Pizani, gradnju novog vrtića u naselju Dubovica, ali i rekonstrukciju postrojenja za tretman otpadnih voda u bečićkom naselju Vještica.

Božović je jedan od četiri poslanika iz Budve, kome je jedino pošlo za rukom da kandiduje, a Vlada da prihvati predloge da se konkretno pomogne Budvi, koja je godinam unazad, posebno za vrijeme vlasti DPS praktično bila u zapećku, te se godinama nije iz državnog budžeta izdvajalo novca za projekte u metropoli turizma.

Usvojen je amandman Božovića da se za rekonstrukciju bazena Pizana kod Staroga grada izdvoji 1.5 miliona eura.

Kako se navodi u obrazloženju, Opština Budva ulaže napore da sačuva od propadanja otvoreni bazen, zato je neophodno izdvojiti značajna sredstva kako bi se bazen doveo u adekvatno stanje za nesmetano bavljenje vodenim sportovima.

U drugom amandmanu koji je kandidovao Božović traženo je da se izdvoji pola miliona eura.

"Dugogodišnji problem grada Budva godinama unazad predstavlja nedostatak mjesta u vrtiću za najmlađe stanovnike našeg grada. Budva je jedan od rijetkih gradova u Crnoj Gori koji ima pozitivan prirodni priraštaj i grad koji bilježi konstatan porast broja stanovnika iz koga razloga se nameće potreba za izgradnju obrazovnih i drugih institucija"

Resor Milojka Spajića prihvatio je i amandman da se za rekonstrukciju postrojenja za tretman otpadnih voda izdvoji dva miliona eura.

"Tehnološki proces postrojenje za tretman otpadnoh voda od 2013. od kada je pušteno u rad nije zadovoljavao tražene parametre, a kompletan posao u vezi izgradnje je sada pred međunarodnom arbitražom, a bila je prisutna i visoka korupcija. Neprijatni mirisi koji se šire u široj zoni Bečića su najveći problem koji je najviše prisutan za vrijeme ljetnjih mjeseci, kada i najviše turista boravi na ovom prostoru. Sve ovo utiče da turisti koji borave u Bečićima sa sobom ne ponesu lijepe utiske, već naprotiv bivaju razočarani time šta su doživjeli tokom boravka u Crnoj Gori", navodi se u amandmanu.